Zawodowo - specjalista w zakresie terapii dzieci z wadą słuchu,
amatorsko - znawca dobrych manier

Ukończyła studia z zakresu pedagogiki opiekuńczej i pracy socjalnej na Akademii Świętokrzyskiej. Obecnie kontynuuje naukę na studiach podyplomowych: surdopedagogika i zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z terapią pedagogiczną.

Ukończyła kursy: języka migowego i pedagogiki marii montessori, terapii trudności w uczeniu się matematyki.

Jest pedagogiem w poradni dla dzieci z wadą słuchu, specjalizuje się w pracy z dziećmi z wadą słuchu.

Jak rozpocząć karierę polityczną w szkole?
Jak rozpocząć karierę polityczną w szkole?15 lat temu
Choć wydawać by się mogło, ze politykiem może być każdy, to każdy zdrowo myślący nastolatek wie, że tak nie jest. Przecież nie jest sztuką wygrać wybory, to tylko pierwszy krok, po którym następuje szereg drobnych i ostrożnych kroczków, które pozwalają przetrwać w świecie polityki. Czytaj więcej
Jak przygotować yakitori?
Jak przygotować yakitori?15 lat temu
Czas grillowanych potraw w Polsce kojarzy się zwykle z okresem wiosenno – jesiennym. W Japonii grillować można cały rok, dlatego też te potrawy są takie popularne w kraju Kwitnącej Wiśni. Czytaj więcej
Jak zrobić onigiri?
Jak zrobić onigiri?15 lat temu
Onigiri, nazywane też omusubi, to japońskie kanapki. Warto jednak przyjrzeć im się bliżej, by zobaczyć, że onigiri to nie jest zwykła kanapka. Czytaj więcej
Jak świat oddaje cześć zmarłym?
Jak świat oddaje cześć zmarłym?15 lat temu
W Polsce początek listopada kojarzy się z zadumą, przemijalnością ludzkiego życia i wspominaniem tych, którzy odeszli na zawsze. Czytaj więcej
Czy kupić dziecku zwierzaka?
Czy kupić dziecku zwierzaka?15 lat temu
Większość dzieci chciałaby mieć swojego zwierzaka – najczęściej wybór pada na psa. Wielu rodziców nie wyraża na to zgody. Oto sposób na osiągnięcie kompromisu rozmową a nie kłótnią, wymianą argumentów a nie oskarżeń. Czytaj więcej
Jak zrobić ramen?
Jak zrobić ramen?15 lat temu
Jak już pisałam ramen jest potrawą dla Japończyków ważną, jednak jej rodowód nie jest czysto japoński. Potrawa wywodzi się z Chin, a jej głównym zadaniem było dostarczenie Japończykom prostej w przygotowaniu potrawy. Czytaj więcej
Oryginalne smaki Grecji
Oryginalne smaki Grecji15 lat temu
Najpierw Starożytna Grecja, a potem, na jej fundamentach zrodził się potężny Rzym. Co do tego nie ma wątpliwości. Jednak w kwestiach kulinarnych nie tak łatwo o zgodę. Poniżej przedstawiamy oryginalne greckie smaki. Czytaj więcej
Co o truflach wiedzieć należy?
Co o truflach wiedzieć należy?15 lat temu
Trufle to niebywale drogie grzyby. Ich cena jest związana z rzadkością występowania i nietypowym aromatem, jaki nadają potrawom, mimo zastosowania niewielkiej ilości grzyba. Czytaj więcej
Jak aromatyczna może być wołowina?
Jak aromatyczna może być wołowina?15 lat temu
W porównaniu z wieprzowiną, wołowina jest mięsem o klasę lepszym i zdrowszym. Jednak przygotowanie aromatycznej wołowej pieczeni wielu kucharzom spędza sen z powiek. Czytaj więcej
Jaka jest pozycja mięsa w japońskiej kuchni?
Jaka jest pozycja mięsa w japońskiej kuchni?15 lat temu
Ze względów filozoficznych, czy też religijnych jedne kultury dopuszczają spożywanie określonych gatunków mięsa, a innych nie. Niektóre zwierzęta uznawane są niemalże za święte, inne zaś za nieczyste, w obu przypadkach jedzenie ich mięsa jest zakazane. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA