Zawodowo - specjalista w zakresie terapii dzieci z wadą słuchu,
amatorsko - znawca dobrych manier

Ukończyła studia z zakresu pedagogiki opiekuńczej i pracy socjalnej na Akademii Świętokrzyskiej. Obecnie kontynuuje naukę na studiach podyplomowych: surdopedagogika i zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z terapią pedagogiczną.

Ukończyła kursy: języka migowego i pedagogiki marii montessori, terapii trudności w uczeniu się matematyki.

Jest pedagogiem w poradni dla dzieci z wadą słuchu, specjalizuje się w pracy z dziećmi z wadą słuchu.

Jak smakują algierskie łakocie?
Jak smakują algierskie łakocie?15 lat temu
Nie co dzień ma się ochotę na coś słodkiego, ale zdarzają się takie dni, gdy bez tej słodkiej przyjemności nie uda się przetrwać dnia. A co gorsza zwykła czekolada, batonik, czy nawet ulubione ciasto nie zaspokoją rodzącej się pokusy na to coś słodkiego. Czytaj więcej
Algierski kuskus
Algierski kuskus15 lat temu
Drobna kaszka kuskus jest od dawna popularna w Algierii. Początkowo kuskus był elementem ubocznym powstającym podczas mielenia w żarnach ziaren pszenicy. Czytaj więcej
Co o kuchni algierskiej wiedzieć wypada?
Co o kuchni algierskiej wiedzieć wypada?15 lat temu
Przede wszystkim kuchnia algierska, podobnie jak kuchnie wielu innych państw świata, powinna mieć elementy, które wyróżniają ją spośród innych. Czy tak jest? Czytaj więcej
Jak zrobić proste dania kuchni algierskiej?
Jak zrobić proste dania kuchni algierskiej?15 lat temu
Na szczęście wiele dań, nawet tych z naszego punktu widzenia wyszukanych, łatwo jest przygotować według prostych przepisów kuchni algierskiej. Czytaj więcej
Jak zrobić Makroud el Louse?
Jak zrobić Makroud el Louse?15 lat temu
Makroud el Louse to rodzaj algierskich ciasteczek. Oczywiście, jak to często bywa w kuchni tej części Afryki, ciasteczka będą słodkie i będą miały niepowtarzalny zapach orzechów - tym razem dominować będzie nuta migdałowa. Czytaj więcej
Jak przygotować Lahm Lhalou?
Jak przygotować Lahm Lhalou?15 lat temu
Lahm Lhalou jest tradycyjną potrawą algierską spożywaną w okresie Ramadanu. Najłatwiej byłoby przetłumaczyć nazwę tej potrawy jako: "słodka jagnięcina". Czytaj więcej
Co piją w Algierii?
Co piją w Algierii?15 lat temu
W Algierii podobnie jak w innych państwach afrykańskich pija się dużo soków owocowych, herbaty i kawy. Napoje te jednak smakują inaczej w skąpanej w słońcu ojczyźnie kawy i owoców tropikalnych niż gdziekolwiek indziej. Czytaj więcej
Jak przygotować tunezyjskie dania?
Jak przygotować tunezyjskie dania?15 lat temu
Zgodnie z zasadą dla każdego coś miłego proponuję kilka przepisów, dzięki którym każdy choć na chwilę przeniesie się do Tunezji. Dania te wcale nie są specjalnie trudne w przygotowaniu, więc warto spróbować. Czytaj więcej
Czy znasz mięsne propozycje tunezyjskie?
Czy znasz mięsne propozycje tunezyjskie?15 lat temu
Mięso zajmuje w tunezyjskiej kuchni dość znaczące miejsce. Można je spotkać jako propozycja do sałatek, gulasz, dodatek do zup, samodzielne danie, występuje w postaci grillowanej, duszonej, pieczonej. Czytaj więcej
Zaskakujące owoce afrykańskie
Zaskakujące owoce afrykańskie15 lat temu
Tunezja jako całkiem znaczący zakątek afrykański podobnie jak cały kontynent może pochwalić się obecnością niezwykle egzotycznych owoców. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA