Kalorynka.pl - Twój Osobisty Dietetyk

Kalorynka.pl to pierwszy portal dietetyczny, który łącząc wiedzę najlepszych polskich dietetyków z nowoczesną technologią w sposób łatwo dostępny dostarcza jego użytkownikom dietę opracowaną specjalnie dla ich potrzeb. Dzięki temu każdy może skutecznie i bezpiecznie się odchudzić.

Kalorynka.pl jest laureatem Złotej Strony Wprost ‚ oraz współpracuje z czołowymi mediami jak magazyn Cosmopolitan czy Kuchnia.tv.

Kalorynka.pl to Gwarantowany Sukces w Odchudzaniu:

- pod okiem dyplomowanych dietetyków,
- na prostej i smacznej diecie,
- z listą zakupów w komórce,
- z dzienniczkiem postępów online.

Adres: www.kalorynka.pl
Kontakt: kalorynka@kalorynka.pl
Czat z Dietetykiem

 

6 przepisów na szybki obiad
6 przepisów na szybki obiad14 lat temu
Brakuje ci czasu i szukasz pomysłu na naprawdę szybki obiad? Oto kilka propozycji na proste dania obiadowe, których przygotowanie nie zajmie ci więcej niż 15 minut! Czytaj więcej
Cukier czy substancje słodzące?
Cukier czy substancje słodzące?14 lat temu
Cukier jest najpowszechniejszą, naturalną substancją słodzącą, ale jednocześnie najbardziej kaloryczną, dlatego konsumenci coraz częściej wybierają produkty bez cukru. Producenci chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom konsumentów cukier, zastępują substancjami słodzącymi. Dowiedz się więcej o dodawanych do żywności substancjach dodatkowych, nadających produktom pożądany smak, zapach i barwę. Czytaj więcej
Tabletki wspomagające odchudzanie
Tabletki wspomagające odchudzanie14 lat temu
Tabletki odchudzające o udowodnionym działaniu wspomagającym odchudzanie są lekami przepisywanymi przez lekarza. Stosuje się je wtedy, gdy dotychczasowa dieta nie przynosi zadowalających efektów. Czytaj więcej
Energy drinki – co warto wiedzieć o napojach energetyzujących?
Energy drinki – co warto wiedzieć o napojach energetyzujących?14 lat temu
Napoje energetyzujące należą do grupy środków spożywczych zaspokajających zapotrzebowanie organizmu osób wykonujących intensywny wysiłek fizyczny lub umysłowy. „Energy drinki” to również żywność funkcjonalna, czyli żywność, której udowodniono korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji organizmu. Dowiedz się więcej o napojach energetyzujących. Czytaj więcej
Jaka żywność jest dobra dla serca?
Jaka żywność jest dobra dla serca?14 lat temu
Choroby serca i układu krążenia oraz powikłania z nimi związane są częstą przyczyną śmierci zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet. Dlatego do właściwej ochrony serca tak ważna jest nie tylko aktywność fizyczna, lecz także odpowiednia dieta. Dowiedz się więcej, jakie produkty mogą uchronić twoje serce przed chorobami? Czytaj więcej
Co oznacza ból głowy po jedzeniu?
Co oznacza ból głowy po jedzeniu?14 lat temu
Ból głowy po jedzeniu może być spowodowany różnymi czynnikami - choćby niewyspaniem, spadkiem ciśnienia, stresem, zaburzeniami hormonalnymi czy nawet nieprzyjemnym zapachem. Jednak ostatnio odkryto zależność łączącą ból głowy z jedzeniem. Jest to nietolerancja tyraminy, która znajduje się m.in. w kawie. Czytaj więcej
Czy reklamy jedzenia kłamią?
Czy reklamy jedzenia kłamią?14 lat temu
Czy istnieje w ogóle produkt spożywczy, który zawierałby konserwanty? Według twórców reklam na pewno nie. Produkowana przez nich żywność jest nie tylko świeża i zdrowa, ale i nie zawiera cukru, sztucznych barwników i jest wyposażona w dodatkowe, prozdrowotne substancje. Jeść, nie umierać... Jakie oszustwa żywnościowe kryją się za tymi hasłami? Czytaj więcej
Mózg potrzebuje energii – jak go odżywić?
Mózg potrzebuje energii – jak go odżywić?14 lat temu
Mózg, jako narząd odpowiedzialny za regulację wszelkich funkcji życiowych podobnie jak każdy inny organ ludzkiego organizmu, by móc prawidłowo funkcjonować, potrzebuje właściwego odżywiania. Oto kilka faktów dotyczących „karmienia” mózgu. Czytaj więcej
Co zrobić, żeby zmniejszyć interakcje leków z dietą?
Co zrobić, żeby zmniejszyć interakcje leków z dietą?14 lat temu
Jak przyjmować leki, żeby uniknąć ich negatywnego oddziaływania z żywnością? Jak pogodzić zalecenia na ulotce z rzeczywistością? Czytaj więcej
Jak czytać etykiety?
Jak czytać etykiety?14 lat temu
Lepszy smak i zapach, dłuższy okres przydatności do spożycia, szybsza produkcja... Tak substancje dodatkowe działają na produkt spożywczy. A jak działają na nas? Jak czytać etykiety żywności, żeby wiedzieć, co mamy na talerzu? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA