Drobne rybki z pieczarkami

Do grillowania nadaje się każda ryba, mniejsze pieczemy w całości.
/ 18.07.2007 11:43
Do grillowania nadaje się każda ryba, mniejsze pieczemy w całości.

Składniki:
- 2 okonie, płotki lub inne ryby słodkowodne
- 25 dag pieczarek
- ocet jabłkowy
- oliwa lub olej
- sól i pieprz
- 2 łyżki masła

Sprawione ryby umyć, ocet wymieszać z solą, gdy się rozpuści, dodać pieprz i oliwę. Posmarować środek i wierzch ryb. Pieczarki oczyścić, większe pokroić. Część włożyć do środka rybek. Ryby ułożyć na tacce z masłem, obłożyć pozostałymi pieczarkami, postawić na rozgrzanym grillu. Piec po 10-15 minut z każdej strony.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)