Czerwone curry to idealna kombinacja smaków - kuchnia tajska to jednocześnie balans słodyczy, goryczy, kwaśności i ostrości. Zamiast kurczaka możesz użyć krewetek.
Czytaj więcej
Nalewka z pigwy jest polecana przy przeziębieniu i spadku odporności. Możesz ją przyrządzić zarówno na bazie wódki, jak i samego spirytusu.
Czytaj więcej
Pierogi to klasyka dań kuchni polskiej. Skarbem jest dobra receptura na cienkie ciasto, które po ugotowaniu jest delikatne i rozpływa się w ustach.
Czytaj więcej
Borowik szlachetny jest niestety podobny do niejadalnego goryczaka żółciowego. Jego trzon jest jednak jaśniejszy, a sam grzyb po dotknięciu nie zmienia koloru.
Czytaj więcej
Dynia makaronowa to warzywo, dzięki któremu klasyczna włoska pasta może zyskać zupełnie nową formę - mniej kaloryczną i bardziej lekkostrawną.
Czytaj więcej
Krupnik nie musi być przyrządzany na mięsnym wywarze, dobrze smakuje też na bulionie warzywnym. Konieczne są jednak ziemniaki - makaron nie może ich tutaj zastąpić.
Czytaj więcej
11 tydzień ciąży to etap zachcianek. Możesz mieć teraz ochotę nie tylko na ogórki kiszone i śledzia, ale nawet na... zjedzenie odrobiny papieru albo tynku ze ściany!
Czytaj więcej
Tarta z jabłkami w mistrzowskim wykonaniu to kruchy spód i aromatyczne dodatki. Nie żałuj cynamonu, a całość wzbogać rodzynkami lub żurawiną!
Czytaj więcej