Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 pałek z kurczaka,
- 4 łyżki oliwy,
- 3 łyżki miodu,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- łyżeczka ostrej papryki,
- łyżeczka sosu sojowego,
- 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę).
Przygotowanie:
Udka w miodzie to danie obiadowe, które przygotujesz bez większego wysiłku. Wystarczy umieścić kurczaka w przygotowanej marynacie (najlepiej na całą noc), a potem piec w 180 stopniach C.
- Z podanych składników przygotuj marynatę do kurczaka w miodzie.
- Posmaruj nią pałki kurczaka i odstaw do lodówki na całą noc.
- Zamarynowane mięso przełóż do rękawa do pieczenia i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Udka w miodzie gotowe!
Zobacz więcej przepisów na kurczaka: Kurczak po hindusku - przepis
Kurczak z czosnkiem i ziołami - przepis
Kurczak rozmaitości - przepis
Kurczak z czosnkiem i ziołami - przepis
Kurczak rozmaitości - przepis