Najpopularniejsze zupy wielkanocne to żurek i barszcz biały, ale w różnych regionach Polski na Wielkanoc podaje się też zupę chrzanową czy barszcz czerwony.
Czytaj więcej
Szynka pieczona to królowa polskich stołów i jedno z najpopularniejszych mięs na Wielkanoc. Najlepiej smakuje ta doprawiona tymiankiem, majerankiem i czosnkiem.
Czytaj więcej
Zupa barszcz ukraiński to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Przygotowuje się ją na bazie bulionu wieprzowego lub wołowego z dodatkiem buraków, włoszczyzny i ziemniaków.
Czytaj więcej
Obiady dla niejadka powinien być kolorowy i dobrze doprawiony. Wśród naszych przepisów znajdziesz m.in. pyszne klopsiki w sosie pomidorowym, kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych oraz najlepsze na świecie placki z owocami.
Czytaj więcej
Przygotowywanie mięsa na sylwestra rozpocznij dzień wcześniej. Mięso musi poleżeć w marynacie co najmniej kilka godzin, a najlepiej przez całą noc, aby przejść smakiem przypraw i zyskać głębszy smak oraz aromat.
Czytaj więcej
Ryba w galarecie, zaserwowana w towarzystwie warzyw, to klasyk na wigilijnym stole. Danie możesz przygotować z mrożonych filetów rybnych (np. mintaja lub dorsza) albo zdecydować się na pokrojonego w dzwonki karpia.
Czytaj więcej
Kiszona kapusta na wigilijnym stole to produkt obowiązkowy. Z dodatkiem kiszonej kapusty przygotujesz zarówno pierogi, jak i postny bigos czy paszteciki.
Czytaj więcej
Dorsz w zalewie octowej to danie łatwe i szybkie do przygotowania. Wystarczy filety obtoczyć w panierce, usmażyć - i już można je wkładać do aromatycznej marynaty. Z wielu pomysłów na dorsza w occie polecamy wam klasyczną wersję z klarowną marynatą oraz ...
Czytaj więcej
Wśród prostych dań na Wigilię pojawił się szybki barszcz czerwony, paszteciki z kapustą z ciasta francuskiego i błyskawiczna ryba z piekarnika.
Czytaj więcej