- 4 dojrzałe owoce awokado
- pół czerwonej papryczki chili
- pół zielonej papryczki chili
- 2 słodkie pomidory
- ząbek czosnku
- mała garść świeżej kolendry
- limonka
- opakowanie nachosów
Sposób wykonania:
1. Owoce awokado przekrój wzdłuż na pół, wydrąż łyżką miąższ i przełóż go do miseczki.
2. Papryczki chili umyj, oczyść z pestek i bardzo drobno posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę, wydrąż pestki i pokrój na małe kawałki. Przełóż do miseczki razem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj posiekaną kolendrę i dopraw do smaku sokiem z limonki.
3. Wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę. Na końcu sos wymieszaj z papryczkami.
4. Nachosy podgrzej w piekarniku. Serwuj z przygotowanym sosem guacamole.
Kulinarne inspiracje - forum >>