Dodatki do farszów i roladek fot. Fotolia

Dodatki do farszów i roladek - przepisy

Smakowite dodatki do farszu do roladek – już niewielka ich ilość zapewni potrawie wyjątkowy aromat.
/ 08.01.2013 13:21
Dodatki do farszów i roladek fot. Fotolia
Nadzienie do roladek za każdym razem może smakować inaczej, zachwycać aromatem, kolorem i konsystencją. Wystarczy wzbogać farsz jednym (lub kilkoma) z poniższych dodatków.


Suszone pomidory

W oliwie nie tylko nadają farszowi oryginalny smak, ale także zapewniają odpowiednią spoistość i wilgotność. Zalewy można dodać do podsmażenia składników.

Oliwki

Najlepiej pokrojone w plasterki lub posiekane – sprawiają, że farsz staje się lekko słonawy i urozmaicają jego konsystencję. Pasują zarówno do nadzień mięsnych, jak i warzywnych.

Feta

Doskonale wiąże ze sobą składniki farszu, ułatwia ich rozsmarowanie. Doskonale łączy się z warzywami – np. bakłażanami, pomidorami, cukinią. Jeśli używasz fety, oszczędnie doprawiaj farsz j solą.

Kapary

Zaostrzają smak farszu. Są uniwersalne, pasują praktycznie do wszystkich nadzień. Małe kapary możesz dodać w całości, większe przekrój na połówki lub ćwiartki.

Ajwar

Czyli aromatyczna pasta paprykowa z warzywami – z powodzeniem zastąpi musztardę stosowaną do smarowania płatów mięsa. Ma piękny, czerwony kolor.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)