POLECAMY

Jajka w roli głównej

Jajka są najważniejszym elementem każdej święconki wielkanocnej.

Jajka w roli głównej fot. Fotolia

Jajka są podstawowym składnikiem wielu potraw, ale tylko w czasie Świąt Wielkanocnych potrawy z nich przygotowywane są podawane z taką częstotliwością i tak ochoczo zjadane. Poniżej przedstawiamy przepisy na jajka, które możesz zaserwować swoim gościom podczas wielkanocnego obiadu czy kolacji.

Zobacz przepisy na dania z jajek >>


 

Jajka faszerowane dwiema pastami
Jajka faszerowane dwiema pastami
Jako dodatek do faszerowanych jajek podaj pikantny sos czosnkowy. Zaskocz swoich bliskich pomysłowością i wspaniałym smakiem tych jajek!
Jajka faszerowane na zielono
Jajka faszerowane na zielono
Jajka ze szpinakowym farszem to dobry pomysł na kolorowe, pyszne i zdrowe danie na Wielkanoc.
Jajka na boczku
Jajka na boczku
Boczek i jajka to połącznie, które doceniają już nie tylko Anglicy. Coraz częściej to śniadaniowe danie pojawia się również na polskich stołach.
Ile gotować na jajka: na miękko i na twardo
Ile gotować na jajka: na miękko i na twardo
Jajka to bardzo ceniony i wartościowy produkt spożywczy. Są dobrym uzupełnieniem wielu dań.
Jajka po wiedeńsku
Jajka po wiedeńsku
Troszkę inne jajko. Sprawdź przepis na pyszne jajko po wiedeńsku.
Jajka w koszulkach
Jajka w koszulkach
Przygotuj jajka w nieco innej wersji. Spróbuj jajek w koszulkach.
Jajka w pomidorowych gniazdkach
Jajka w pomidorowych gniazdkach
Na przystawkę podawaj z pieczywem. Jako danie główne najlepsze są z ryżem.
Faszerowane jajka z migdałami - przepis
Faszerowane jajka z migdałami - przepis
Jajka nie będą pękały podczas gotowania, jeśli do wody wsypiesz łyżkę soli
Jajka w koszulkach na wędzonej rybie - przepis
Jajka w koszulkach na wędzonej rybie - przepis
Podawaj z białym chrzanem wymieszanym ze śmietaną
Jajka w babeczkach
Jajka w babeczkach
Jajka w babeczkach to niecodzienny sposób podania tego tradycyjnego dania wielkanocnego. Zobacz, jak przygotować tę pyszną przekąskę!
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)