4 przepisy na najlepsze polewy i lukry do ciast

Lukier różany, lukier serowy, polewa cytrynowa i polewa serowa!

ładowanie... polewy_na_ciasta_lukier_rozany.jpg
fot. Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Polewy na ciasta: lukier różany

Kuszące polewy i lukry to niezbędny dodatek do wielu wypieków - ciast wielkanocnych, bożonarodzeniowych i innych! Pozornie zwykła babka lub placek może nabrać niespotykanego smaku, jeśli udekorujesz je pysznym lukrem lub polewą.

W naszej publikacji znajdziesz przepis na dwie wyjątkowe polewy na ciasta - toffi oraz cytrynową, a także lukier różany oraz lukier serowy. Wystarczy kilka minut, aby całkowicie odmienić smak wypieku!

Polewy na ciasta - przepis na lukier różany

3 szklanki cukru pudru wymieszaj z 1,5 łyżki nalewki wiśniowej. Dodaj również 1/2 łyżeczki soku z buraków (dla koloru) oraz łyżeczkę konfitury z płatków róży.

Sprawdź również przepisy na ciasta wielkanocne:

W naszej galerii znajdziesz jeszcze trzy polewy na ciasta!

polewy_na_ciasta_lukier_rozany.jpg polewy_na_ciasta_polewa_cytrynowa.jpg polewy_na_ciasta_polewa_toffi.jpg polewy_na_ciasta_lukier_serowy.jpg
Publikacja:
Oceń zdjęcie 1 głos
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: