Gotowanie to jej pasja.Specjalnie dla czytelników We-Dwoje.pl autorka bloga Dorota smakuje przedstawiam propozycje skomponowania letnich, pysznych obiadów, bardzo prostych w przygotowaniu.
Czytaj więcej
Zobaczcie pomysły na wykorzystanie szczawiu w kuchni. Zupa szczawiowa, sałatka ze szczawiem, roladki z piersi kurczaka z fetą i szczawiem.
Czytaj więcej
Mimo tego że karp ma wiele walorów odżywczych i smakowych, gości na naszych stołach głównie w Wigilię. Od kiedy w Polsce jada się karpie? Skąd przywędrowała do nas tradycja spożywania tych ryb?
Czytaj więcej
Uwielbiamy polskie szynki i kiełbasy, ale coraz częściej sięgamy po wędliny pochodzące z różnych zakątków świata. Szynka parmeńska, salami czy chorizo zdobyły uznanie również na polskich stołach.
Czytaj więcej
Przedstawiamy przepisy Grzegorza Łapanowskiego - eksperta programu „QMP – wołowina zawsze dobra” na wołowinę: carpaccio, tatara, rotsbef oraz zapiekankę z wołowiny.
Czytaj więcej
Odwiecznym elementem Wielkanocy jest święconka, z którą co roku, ochoczo, udajemy się do kościoła. Czy nasz świąteczny koszyczek musi być klasyczny i wiklinowy?
Czytaj więcej
Gołąbki są tradycyjną polską potrawą. Kojarzą się ze staropolską kuchnią i suto zastawionym stołem. Jednakże gołąbki mogą być też daniem wykwintnym. Zamiast tradycyjnego mięsa z ryżem jako farszu możemy użyć sandacza. Podpiwek Warmiński oraz dodatek wina ...
Czytaj więcej