Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 8 małych surowych śledzi
  • 2 czerwone cebule
  • 3/4 litra wody
  • 1/4 l octu
  • łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • szklanka mąki
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na śledzie w zalewie octowej!

  1. Śledzie spraw, umyj, osusz.
  2. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cebulę pokrój w krążki.
  4. Ocet wymieszaj z wodą, dodaj sól, cukier oraz przyprawy wraz z listkiem, zagotuj.
  5. Ryby ułóż w podłużnym naczyniu i zalej przygotowaną marynatą.
  6. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Reklama

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Pierogi z makiem - przepis
Pierniczki świąteczne - przepis
Ciasto serowo-makowe - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Piernik - przepis Ani Starmach
Sernik wiedeński - przepis

Reklama
Reklama
Reklama