Śledzie w zalewie octowej - przepis składniki i przygotowanie
Zobacz smakowity przepis!

Opublikowano: 15.12.2015, 06:45
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 małych surowych śledzi
- 2 czerwone cebule
- 3/4 litra wody
- 1/4 l octu
- łyżka soli
- 3 łyżki cukru
- liście laurowe
- ziele angielskie
- pieprz
- szklanka mąki
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na śledzie w zalewie octowej!
- Śledzie spraw, umyj, osusz.
- Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
- Cebulę pokrój w krążki.
- Ocet wymieszaj z wodą, dodaj sól, cukier oraz przyprawy wraz z listkiem, zagotuj.
- Ryby ułóż w podłużnym naczyniu i zalej przygotowaną marynatą.
- Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Reklama
Zobacz więcej świątecznych przepisów:
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Pierogi z makiem - przepis
Pierniczki świąteczne - przepis
Ciasto serowo-makowe - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Piernik - przepis Ani Starmach
Sernik wiedeński - przepis
Reklama
Reklama
Reklama