Marion Cotillard fot. ONS

Marion Cotillard poleca: Papryki z kozim serem

Jako rodowita Francuzka Marion Cotillard ma słabość do serów, zwłaszcza kozich. Ich wyrazisty smak idealnie pasuje do pieczonych i grillowanych warzyw.
/ 26.09.2012 06:34
Marion Cotillard fot. ONS
Składniki:
  • 2 żółte papryki
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • roladka z sera koziego (najlepiej z ziołami)
  • tymianek
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Do 5 łyżek oliwy dodaj czosnek, sól, pieprz i tymianek. Przekrój papryki na pół, usuń pestki, nasmaruj oliwą z ziołami. Odstaw na kilka minut. Podpiecz papryki przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. W tym czasie podsmaż  przez chwilę pomidorki na patelni. Do ciepłych papryk włóż po plastrze rolady serowej i pomidorki.