Przekrój ząbek czosnku na pół i posmaruj nim gorące pieczywo.

Jak zrobić czosnkowe grzanki?

Pachnące, chrupkie, czosnkowe grzanki i pyszna zielona sałata… Czy jest ktoś, kto się im oprze?
/ 04.07.2010 14:55
Przekrój ząbek czosnku na pół i posmaruj nim gorące pieczywo.

Żeby grzanki ładnie pachniały i nie były gorzkawe, warto zastosować pewien trick.

Czosnek wrzucony na rozgrzany tłuszcz bardzo szybko się przypala, zaś wyjmowanie z patelni drobnych kawałków tego warzywa bywa irytujące. Dlatego jeśli chcesz zrobić pyszne czosnkowe grzanki, wystarczy jeśli…gotowe, gorące grzanki (w postaci kromek) lub wyjęte z tostera tosty posmarujesz z obydwu stron przepołowionym w poprzek, świeżym ząbkiem czosnku. Pieczywo nabierze właściwego aromatu, a ty unikniesz zapachu spalenizny w kuchni.

Polecamy: Szybkie obieranie czosnku

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)