Czy wiesz jak zrobić jajko na twardo z majonezem?

Jajko na twardo z majonezem świetnie nadaje się na piknik i drugie śniadanie.
Czy wiesz jak zrobić jajko na twardo z majonezem? fot. Czy.wieszjak.pl

Włóż jajka do rondelka i zalej zimną wodą. Doprowadź wodę do wrzenia i zacznij odmierzać czas. Jajka średniej wielkości potrzebują około 6 minut, większe minutę lub dwie dłużej.

Gdy się ugotują, wyjmij je z wrzątku i zostaw na kilka minut w misce z zimną wodą. W dogodnym momencie obierz jajko i jedz, trzymając je w palcach i posypując solą.

Jajka na twardo są pyszne z majonezem. Obierz je ze skorupki, przekrój na pół i połóż na talerzyku. Do kubka nałóż majonezu po łyżce stołowej na jajko. Dodawaj do niego po łyżeczce wody, aż uzyskasz płynną masę. Polej nią jajka.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)