Kasztany jadalne to przysmak kuchni francuskiej. Zobacz przepisy
Kasztany jadalne to przysmak kuchni francuskiej. Zobacz przepisy4 miesiące temu
Kasztany jadalne nadają się do gotowania, pieczenia lub smażenia. Teoretycznie można je jeść na surowo, bywają jednak wtedy ciężkostrawne. Czytaj więcej
Prezent na Dzień Chłopaka - pomysły dla 7 typów mężczyzn
Prezent na Dzień Chłopaka - pomysły dla 7 typów mężczyzn7 miesięcy temu
30 września panowie obchodzą święto - Dzień Chłopaka. Co kupić? Coś z elektroniki, a może jakiś gadżet sportowy? Zobacz 7 typów mężczyzn i propozycje prezentowe dla nich. Czytaj więcej
Jak zrobić drink mohito? Z syropem miętowym, rumem lub wódką
Jak zrobić drink mohito? Z syropem miętowym, rumem lub wódką10 miesięcy temu
Lubisz połączenie mięty z orzeźwiającą limonką? W takim razie ten drink będzie królował na twoich przyjęciach. Czytaj więcej
Jak nakładać podkład? Poznaj różne techniki
Jak nakładać podkład? Poznaj różne technikirok temu
Podkład to podstawa udanego makijażu. Dobrze dobrany i odpowiednio nałożony ujednolica skórę i ukrywa niedoskonałości. Są różne metody aplikowania podkładu na twarz. Która jest najlepsza? Czytaj więcej
Nowojorski Cheesecake
Nowojorski Cheesecakerok temu
Każdy kraj ma swój własny sposób na przygotowanie ciasta na bazie białego sera czyli prosto mówiąc sernika. Dzisiaj przyjrzyjmy się bliżej temu amerykańskiemu, rodem z Nowego Jorku. Sernik ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Czytaj więcej
Gotuj z We-Dwoje: Sernik z dynią i... pająkiem
Gotuj z We-Dwoje: Sernik z dynią i... pająkiemrok temu
Oto propozycja na jesienne ciasto, które z powodzeniem możemy przyrządzić z okazji święta Halloween. Czytaj więcej
Pigwa - stara prawie jak świat
Pigwa - stara prawie jak światrok temu
Niewątpliwie w dzisiejszych czasach owoce pigwy nie są tak popularne jak na przykład 4000 lat temu, gdy drzewka pigwy były uprawiane na ziemiach Babilonii. A szkoda. Czytaj więcej
Gotuj z We-Dwoje – Marmolada z gruszek
Gotuj z We-Dwoje – Marmolada z gruszekrok temu
Marmolada przede wszystkim z gruszek, ale nie tylko. Charakteru dodadzą jej cytryny – zyska na aromacie, dzięki startej skórce cytrynowej, a świeży cytrynowy sok sprawi, że nie będzie mdła. Jako dodatek do gruszek występują także jabłka sztuk dwie – których zadaniem jest dodanie bardziej orzeźwiającego posmaczku, a laski cynamonu rzucone w wir gotujących się owoców nadadzą marmoladzie specyficznego aromatu. Czytaj więcej
Teraz dynia!
Teraz dynia!rok temu
Dynię i jej dwóch sławnych braci – pomidora i kartofla podarowała Europie Ameryka. Najstarsze ślady obecności tego warzywa (pestki dyni) odnaleziono w Meksyku i pochodzą z lat 7000 – 6000 przed Chrystusem! Czytaj więcej
Konfitura, dżem czy marmolada? Sprawdź, co sprawdzi się w twoim przypadku!
Konfitura, dżem czy marmolada? Sprawdź, co sprawdzi się w twoim przypadku!rok temu
Słodkie przetwory z owoców to zamknięte w słoiczkach wspomnienie lata. Z wielkim apetytem zjemy je zimą z ciastem czy kawałkiem chleba z masłem i gorącą herbatą. Czytaj więcej