Drink z syropem miętowym - pomysły na orzeźwiające drinki z rumem lub wódką
Drink z syropem miętowym - pomysły na orzeźwiające drinki z rumem lub wódką7 miesięcy temu
Drink z syropem mojito to popularna alternatywa dla klasycznego mojito. Możesz wykorzystać do jego przygotowania wódkę lub rum, tak jak w oryginalnym przepisie. Świetnie sprawdzi się także drink z syropem miętowym - szczególnie podczas upalnych dni. Sprawdź, jak szybko je przygotować. Czytaj więcej
Przepis na pyszne domowe ciasteczka w 10 minut
Przepis na pyszne domowe ciasteczka w 10 minutrok temu
Oto 4 przepisy na domowe ciasteczka, które upieczesz w 10 minut. Wszystkie są smaczne, miękkie, zdrowe i bardzo proste do zrobienia. Czytaj więcej
Kasztany jadalne - przepisy na pieczone, smażone i gotowane kasztany
Kasztany jadalne - przepisy na pieczone, smażone i gotowane kasztany2 lata temu
Kasztany jadalne powinno się jeść po obróbce termicznej. Pieczone kasztany to najlepsza forma ich przyrządzenia, ale nadają się także do gotowania lub smażenia. Teoretycznie można je jeść na surowo, bywają jednak wtedy ciężkostrawne. Czytaj więcej
Nowojorski Cheesecake
Nowojorski Cheesecake4 lata temu
Każdy kraj ma swój własny sposób na przygotowanie ciasta na bazie białego sera czyli prosto mówiąc sernika. Dzisiaj przyjrzyjmy się bliżej temu amerykańskiemu, rodem z Nowego Jorku. Sernik ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Czytaj więcej
Gotuj z We-Dwoje: Sernik z dynią i... pająkiem
Gotuj z We-Dwoje: Sernik z dynią i... pająkiem4 lata temu
Oto propozycja na jesienne ciasto, które z powodzeniem możemy przyrządzić z okazji święta Halloween. Czytaj więcej
Pigwa - stara prawie jak świat
Pigwa - stara prawie jak świat4 lata temu
Niewątpliwie w dzisiejszych czasach owoce pigwy nie są tak popularne jak na przykład 4000 lat temu, gdy drzewka pigwy były uprawiane na ziemiach Babilonii. A szkoda. Czytaj więcej
Gotuj z We-Dwoje – Marmolada z gruszek
Gotuj z We-Dwoje – Marmolada z gruszek4 lata temu
Marmolada przede wszystkim z gruszek, ale nie tylko. Charakteru dodadzą jej cytryny – zyska na aromacie, dzięki startej skórce cytrynowej, a świeży cytrynowy sok sprawi, że nie będzie mdła. Jako dodatek do gruszek występują także jabłka sztuk dwie – których zadaniem jest dodanie bardziej orzeźwiającego posmaczku, a laski cynamonu rzucone w wir gotujących się owoców nadadzą marmoladzie specyficznego aromatu. Czytaj więcej
Teraz dynia!
Teraz dynia!4 lata temu
Dynię i jej dwóch sławnych braci – pomidora i kartofla podarowała Europie Ameryka. Najstarsze ślady obecności tego warzywa (pestki dyni) odnaleziono w Meksyku i pochodzą z lat 7000 – 6000 przed Chrystusem! Czytaj więcej
Konfitura, dżem czy marmolada? Sprawdź, co sprawdzi się w twoim przypadku!
Konfitura, dżem czy marmolada? Sprawdź, co sprawdzi się w twoim przypadku!4 lata temu
Słodkie przetwory z owoców to zamknięte w słoiczkach wspomnienie lata. Z wielkim apetytem zjemy je zimą z ciastem czy kawałkiem chleba z masłem i gorącą herbatą. Czytaj więcej
Słoneczne warzywa i owoce
Słoneczne warzywa i owoce4 lata temu
Matka natura niejednokrotnie udowadnia, że jest mądrą matką. Także w słoneczne lato dostarcza nam tego wszystkiego, czego najbardziej potrzebuje nasz organizm w ciepłej porze roku. Czytaj więcej