Kuchnia Ameryki Północnej: Mississippi Mud Pie
Kuchnia Ameryki Północnej: Mississippi Mud Pie16 lat temu
Ciasto to pochodzi z południowych stanów Ameryki Północnej, a swoją nazwę zawdzięcza podobieństwu do błota rzeki Missisipi. Błotnisty wygląd ciasta być może nie jest zbyt apetyczny, ale w tym przypadku przysłowie „nie szata zdobi człowieka” sparafrazowane na „nie wygląd ciasta świadczy o jego smaku” ma niezaprzeczalne miejsce bytu. Czytaj więcej
Kuchnia Ameryki Południowej: Dulce de Leche
Kuchnia Ameryki Południowej: Dulce de Leche16 lat temu
Ten pyszny deser, który w smaku przypomina nasze polskie cukierki krówki, jest bardzo popularny w całej Ameryce Południowej, a wywodzi się z Argentyny. Czytaj więcej
Mlecznej mięty szał - nowy trend w stylizacji paznokci
Mlecznej mięty szał - nowy trend w stylizacji paznokci16 lat temu
Czujesz miętę? - chciałoby się powiedzieć na widok mlecznozielonych paznokci, które tej jesieni pobłyskują swoim radosnym kolorem na dłoniach zarówno nastolatek jak i dojrzałych pań na całej planecie. Noszą je modelki, gimnazjalistki, prezenterki telewizyjne... Czytaj więcej
Kuchnia angielska: Carrot cake
Kuchnia angielska: Carrot cake16 lat temu
Carrot cake czyli angielskie ciasto marchewkowe. Ciasto to, należy już do klasyków angielskiej sztuki cukierniczej, bez problemu kupimy je w londyńskich (i nie tylko) kawiarenkach czy pubach. W sam raz do popołudniowej herbatki. Czytaj więcej
Na dywaniku: Natalia Kukulska - seksownie i stylowo?
Na dywaniku: Natalia Kukulska - seksownie i stylowo?16 lat temu
Dzisiaj na naszym dywaniku staje piosenkarka Natalia Kukulska. Jej barwny i nietuzinkowy wizerunek aż prosi się o skomentowanie. Niewątpliwie jest o czym mówić! Czytaj więcej
Kuchnia angielska: Lemon curd
Kuchnia angielska: Lemon curd16 lat temu
Lemon curd, występujący także pod nazwą Lemon cheese to tradycyjny deser angielski – cytrynowy krem, który używa się z reguły jako farsz do domowych ciast czy zamiast marmolady smaruje się nim chleb tostowy, używa jako dodatek do waniliowych czy cytrynowych muffinek, chleba, bułeczek itp. Czytaj więcej
Mama niedoskonała - Szczenię na smyczy
Mama niedoskonała - Szczenię na smyczy16 lat temu
Czuję, odczuwam i przeczuwam, że chyba mózg mój skurczył mi się ostatnimi czasy. Być może nawet się odmóżdżył w znacznej jego, pokręconej części. Nie chcę nawet wiedzieć co się z nim dzieje. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, a mózgowi tym bardziej nie do tego. Bo nie rozumiem czegoś. Nie pojmuję. A w czym mój problem tkwi? Gdzie dylemat egzystencjalny się sytuuje? No, ten tego, znaczy się w... smyczy. Czytaj więcej
Przy kawie - Wywiad z Rafałem Wieliczko
Przy kawie - Wywiad z Rafałem Wieliczko16 lat temu
Redaktor We-Dwoje, autor lubianych felietonów „Okiem taty” i nie tylko, Rafał Wieliczko 30 października debiutuje swoją pierwszą książką. Nie kupimy jej w księgarni, a wyłącznie na portalu We- Dwoje. Czytaj więcej
Gotuj z We-Dwoje: Szybkie pesto z makaronem
Gotuj z We-Dwoje: Szybkie pesto z makaronem16 lat temu
Dzisiaj miałam wielką ochotę na pesto alla genovese. Nazbierałam garść świeżych liści bazylii, która przez całe lato, aż do początku października dzielnie rosła w moim ogródku. Jednak dni jej świetności są już policzone, bo noce zrobiły się chłodne, słoneczko słabiej grzeje – a bazylia chłodu i jesiennego słońca nie lubi. Czytaj więcej
Czarna dama
Czarna dama16 lat temu
Jedną z wielu obowiązujących w tym sezonie tendencji w makijażu jest stylizowanie się na tak zwaną Dark Lady. Czarna dama nosi przydymione oczy, albo podkreśla je grubymi, graficznymi kreskami czarnego eyelinera. Maluje usta na głęboki brąz, bordo, czerń. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA