Kurki - królowe wśród grzybów! Przepisy
Kurki - królowe wśród grzybów! Przepisy6 lat temu
Kurki to jedne z najbardziej wdzięcznych grzybów! Nie tylko długo zachowują świeżość, ale także wyróżniają się smakiem, który idealnie pasuje do wielu potraw! Czytaj więcej
Kuchnia francuska: Salade niçoise alias Sałatka nicejska
Kuchnia francuska: Salade niçoise alias Sałatka nicejska6 lat temu
Ta pyszna sałatka rodem z Nicei charakteryzuje się zdecydowanym smakiem i sprawia, że po jej spożyciu poczujemy się w pełni nasyceni. Czytaj więcej
jak zrobić nadziewane warzywa? Sprawdzone przepisy!
jak zrobić nadziewane warzywa? Sprawdzone przepisy!6 lat temu
Lato, to czas, w którym możemy do woli rozkoszować się świeżymi warzywami, których wtedy nie brakuje, a czasami nawet zostajemy nimi wręcz zasypani dzięki szczodrości rodzinnego hobbysty ogrodnika, którego w żadnej rodzinie nie brakuje. Czytaj więcej
Moda na paski w talii
Moda na paski w talii6 lat temu
Nie wiesz jak dodać „pazura” strojowi, który być może nawet zdążył ci się znudzić i opatrzyć? Przepleć go paskiem, bardzo modnym dodatkiem tego sezonu. Podpowiadamy, jakie kolory i fasony będą najbardziej odpowiednie dla twojego typu sylwetki. Uważaj na ich szerokość. Zbyt gruby pasek "przetnie" cię na pół. Czytaj więcej
Ekologiczne środki czystości - zrób je sama
Ekologiczne środki czystości - zrób je sama7 lat temu
Nie niszczą środowiska, są w zgodzie z naturą. Nie wydzielają szkodliwych dla zdrowia i atmosfery gazów, nie zanieczyszczają wód gruntowych. Posiadają taką samą moc czyszczenia jak pełne chemii środki czyszczące ze sklepowej półki. Z tą różnicą, że są o wiele mniej kosztowne dla portfela, a drogocenne dla środowiska naturalnego i naszego zdrowia. Czytaj więcej
Fryzura na cebulę prosto z Paryża
Fryzura na cebulę prosto z Paryża7 lat temu
Czy wiecie, że fryzura „na cebulę” znana nam dobrze z piosenki zespołu „Fasolki” pod wszystko mówiącym tytułem „Mam fryzurę na cebulę” podbiła Paryż, a zaraz po nim cały świat? Czytaj więcej
Kuchnia włoska: Ocet balsamiczny
Kuchnia włoska: Ocet balsamiczny7 lat temu
Ocet balsamiczny to wielki skarb narodowej kuchni włoskiej. Nie bez powodu nazywa się go „czarnym złotem” (oro nero), bowiem oprócz niewątpliwego, bardzo pysznego i wyrafinowanego smaku jest także drogocenny w dosłownym tego słowa znaczeniu: cena oryginalnego octu balsamicznego waha się od 40 do 70 i więcej euro za buteleczkę. Czytaj więcej
Jak przygotować lody bez użycia maszynki do lodów
Jak przygotować lody bez użycia maszynki do lodów7 lat temu
Pyszne, kremowe lody z powodzeniem można przygotować w domowym zaciszu bez konieczności użycia, a co za tym idzie posiadania specjalnej maszynki do lodów. Czytaj więcej
Przepis na biszkopt
Przepis na biszkopt7 lat temu
Przepis na biszkopt, który zawsze się udaje! Z biszkoptu sporządza się spody do wykwintnych tortów, delikatne rolady, czy dietetyczne ciastka. Czytaj więcej
Kreska pod okiem
Kreska pod okiem8 lat temu
Czy to prawda, ze kreskę pod okiem powinno się robić tylko na wyjścia wieczorowe? Ostatnio słyszałam taką uwagę, że nie nadaje się na codzienny element makijażu. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA