
Składniki:
- 60 dag sera salami (ew. innego okrągłego sera)
- 3 jajka
- kilka łyżek mąki
- szklanka bułki tartej
- szczypta pieprzu Cayenne
- olej do smażenia
Dodatkowo:
- słoiczek żurawiny lub borówek
- 8 kromek chleba tostowego
- kilka listków sałaty
Przygotowanie:
- Ser pokrój ostrym nożem w 8 dość grubych plastrów. Mąkę wysyp na talerz. Jajka wybij na talerz, roztrzep widelcem. Bułkę tartą wysyp na osobny talerz, wymieszaj ze szczyptą pieprzu Cayenne.
- Na patelni rozgrzej olej. Włóż panierowane plastry sera, usmaż na średnim ogniu na rumiano. W tym czasie opiecz chleb na suchej patelni lub w tosterze. Na każdym ułóż listek sałaty i plaster sera. Podawaj z kleksem żurawiny.
WYPOWIEDZ SIĘ!