Wiosną mamy ochotę zmieniać się na lepsze - dotyczy to również jadłospisu. Zazwyczaj chcemy by był lżejszy, pełen warzyw i witamin, sięgamy też po więcej... kolorów. Jedzenie powinno nie tylko cieszyć nasze podniebienia, ale również i oczy!
Wiosenne śniadanie
O tej porze roku naprawdę często sięgamy po sałatki, które są prawdziwymi bombami witaminowymi. W moim zbiorze nie zabrakło przepisów na tego rodzaju przekąski! Co poza tym można przygotować na wiosenne śniadanie?
Polecam zwłaszcza omlet szpinakowy, tosty z guacamole i szparagi zapiekane w cieście. Ale najważniejsze jest to, aby do woli korzystać z nowalijek i cieszyć się pierwszymi ciepłymi porankami!
Zobacz też kilka innych pomysłów na bezmięsne dania:
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?