Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej
  • 40 dag pieczarek
  • 10 dag sera typu feta
  • jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety z kaszy i pieczarek!

  1. Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki podsmaż na małej ilości tłuszczu, następnie drobno posiekaj.
  3. Do dużej miski włóż kaszę, jajko, pieczarki, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i pokruszony ser feta.
  4. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj 1/2 szklanki bułki tartej.
  5. Formuj kotleciki.
  6. Obtocz w tartej bułce i smaż na złoty kolor.
Reklama

Zobacz więcej bezmięsnych przepisów:

Jak zrobić gnocchi?

Jak zrobić naleśniki szpinakowe?
Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis
Placki rosti - przepis
Sakiewki z cukinii - przepis
Zapiekane warzywa - przepis

Reklama
Reklama
Reklama