Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na bezmięsne kotlety!
Opublikowano: 07.01.2016, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej
- 40 dag pieczarek
- 10 dag sera typu feta
- jajko
- 2 ząbki czosnku
- szklanka bułki tartej
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kotlety z kaszy i pieczarek!
- Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
- Pieczarki podsmaż na małej ilości tłuszczu, następnie drobno posiekaj.
- Do dużej miski włóż kaszę, jajko, pieczarki, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i pokruszony ser feta.
- Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj 1/2 szklanki bułki tartej.
- Formuj kotleciki.
- Obtocz w tartej bułce i smaż na złoty kolor.
Reklama
Zobacz więcej bezmięsnych przepisów:
Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis
Placki rosti - przepis
Sakiewki z cukinii - przepis
Zapiekane warzywa - przepis
Reklama
Reklama
Reklama