Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie mieszanki sałat
- pęczek rzodkiewki
- 1/2 długiego, świeżego ogórka
- szklanka rzeżuchy lub opakowanie kiełków lucerny
- 25 dag sera białego, najlepiej typu włoskiego
- pęczek cebulki dymki
Sos:
- łyżka octu winnego
- 3 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na wiosenną sałatkę z ogórkiem i rzodkiewką!
- Sałatę połącz z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami, w półplasterki ogórkami, pokrojoną dymką, rzeżuchą lub lucerną.
- Całość posyp pokruszonym serem.
- Rozgnieć czosnek.
- Razem z resztą składników sosu czosnek wymieszaj w misce, dopraw.
- Polej sałatkę, lekko wymieszaj.