Szparagi w cieście - przepis Ani Starmach

Pyszne szparagi zapiekane!
Weronika Kwaśniak / 14.04.2016 06:31
DRUKUJ PRZEPIS
Szparagi w cieście - przepis Ani Starmach Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 zielonych szparagów
  • 2 płaty ciasta filo
  • 5 plasterków szynki długo dojrzewającej
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na szparagi w cieście!

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  2. Szparagi gotuj 2 minuty we wrzątku.
  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia połóż płaty ciasta filo, na nich ułóż plastry szynki, posmaruj je kremowym serkiem i ułóż zblanszowane szparagi.
  4. Ciasto zwiń w rulon, posmaruj oliwą z oliwek.
  5. Piecz 10 minut.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)


Zobacz więcej pomysłów na szparagi:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA