Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 zielonych szparagów
- 2 płaty ciasta filo
- 5 plasterków szynki długo dojrzewającej
- 2 łyżki kremowego serka
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis Ani Starmach na szparagi w cieście!
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
- Szparagi gotuj 2 minuty we wrzątku.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia połóż płaty ciasta filo, na nich ułóż plastry szynki, posmaruj je kremowym serkiem i ułóż zblanszowane szparagi.
- Ciasto zwiń w rulon, posmaruj oliwą z oliwek.
- Piecz 10 minut.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)