Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 6 jajek na twardo
- jajko surowe
- kajzerka
- 3 łyżki mleka
- 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2-3 łyżki startego żółtego sera
- średnia cebula
- łyżka oleju
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić kotlety z jajek!
- Ugotowane jajka obierz, drobno posiekaj.
- Kajzerkę namocz w mleku, odstaw na 10 minut.
- Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na łyżce oleju.
- Jajka umieść w miseczce, dodaj do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek.
- Z masy formuj niewielkie kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
- Odsącz na bibule.