Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 jajka
- 4 plastry gotowanej szynki
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 kromki razowego chleba
- 1 łyżeczka masła
- 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- szczypta mielonej ostrej papryki
- garść rukoli
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis Ani Starmach na omlet paprykowy!
- Szynkę drobno pokrój.
- Jajka rozbełtaj, wymieszaj ze słodką i ostrą papryką, dodaj sól i pieprz.
- Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, dodaj szynkę.
- Smaż, aż jajka się zetną, wtedy przewróć na drugą stronę (omlet powinien być cienki jak naleśnik).
- Na gotowy omlet połóż rukolę i pokrojone w plastry pomidorki.
- Zwiń go w rulon i zjedz, przegryzając chlebem, póki jest ciepły.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)