Łosoś i sandacz w cieście
Łosoś i sandacz w cieście12 lat temu
Szpinak oczyść z końcówek i podsmaż na oliwie z pokrojoną cebulką, pieczarkami pokrojonymi w plastry i czosnkiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i ostrą papryką. Smaż do momentu, w którym szpinak będzie zupełnie suchy, lekko przestudź. Czytaj więcej
Kulinarny poradnik bożonarodzeniowy
Kulinarny poradnik bożonarodzeniowy13 lat temu
Jak ukisić buraki na wigilijny barszcz czerwony? Jak przygotować tradycyjną kutię? W jaki sposób smażyć ryby, by panierka była chrupiąca, a mięso w środku miękkie i delikatne? Czytaj więcej
Kaczka i królik - wykwintne dania na jesień
Kaczka i królik - wykwintne dania na jesień13 lat temu
Jesienne słoty i pierwsze podmuchy zimy to czas, kiedy coraz częściej w naszych kuchniach przyrządzamy potrawy mięsne. Wołowina, wieprzowina, a zwłaszcza kurczak to już obowiązkowe składniki domowego menu o tej porze roku. Kucharze Knorr zachęcają jednak, by sięgać także po inne, rzadziej wykorzystywane rodzaje mięs, bo ich smak może nas bardzo przyjemnie zaskoczyć. Czas na dania z kaczki i królika! Czytaj więcej
Zypy, sosy i inne dania z grzybów
Zypy, sosy i inne dania z grzybów13 lat temu
Amatorzy grzybów zacierają ręce – jesień to czas, kiedy na stole będą pojawiać się smakowite zupy i aromatyczne sosy grzybowe, marynowane podgrzybki, prawdziwki duszone w śmietanie… Pyszności! Czytaj więcej
Poradnik dobrego grillowania
Poradnik dobrego grillowania13 lat temu
Wakacje to pełnia sezonu grillowego! Ale jak przygotować mięso na grilla, by smakowało wyśmienicie? Jakie warzywa i owoce możemy kłaść na grillu? O jakich dodatkach powinniśmy pamiętać? Czytaj więcej
Truskawki z zielonym pieprzem, czyli truskawkowa awangarda
Truskawki z zielonym pieprzem, czyli truskawkowa awangarda13 lat temu
Najchętniej jedzone po prostu z cukrem lub śmietaną. Truskawki! Ale to dopiero początek smacznej historii delektowania się tymi pysznymi owocami! Odkryj na nowo smak truskawek i przekonaj się, że w nietypowych połączeniach kulinarnych mogą smakować zupełnie inaczej – lepiej! Czytaj więcej
Na szparagi czas
Na szparagi czas13 lat temu
Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych półkach. Białe, zielone lub fioletowe – zwracają naszą uwagę. Szparagi! Warto po nie sięgnąć i to właśnie teraz! Dlaczego? Oto kilka powodów! Czytaj więcej
Kulinarny prezent na Dzień Matki
Kulinarny prezent na Dzień Matki13 lat temu
Dzień Matki obchodzony jest na całym świecie, choć często w bardzo odmienny sposób – w Australii i Kanadzie na znak szacunku do matek przypina się do ubrania kwiaty, a w Tajlandii dziękuje za ich opiekę, klękając przed nimi. Jednak najczęściej w tym dniu dzieci we wszystkich państwach i kulturach obdarowują matki kwiatami i dla nich… gotują! Czytaj więcej
Kurczak w sosie miodowym podany na owocowej szachownicy
Kurczak w sosie miodowym podany na owocowej szachownicy13 lat temu
Pierś z kurczak posyp szczyptą soli i pieprzu. Orzechy dobrze wymieszaj w moździerzu, następnie dodaj bułkę tartą i ponownie wymieszaj. Dwa jajka roztrzep z jednym żółtkiem. Czytaj więcej
Kokosowe skrzydełka z kurczaka
Kokosowe skrzydełka z kurczaka13 lat temu
Przepis na przepyszne i lekkie skrzydełka z kurczaka z dodatkiem kokosa. Skrzydełka umyj, wysusz i odetnij końcówki (tzw. lotki).... Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA