Sałatka z cykorią i cytrusami
Sałatka z cykorią i cytrusami12 lat temu
Nożem okrój ze skóry pomarańczę i grejpfruta, wytnij filety z owoców. Sok wyciśnij do miski – przyda się do przygotowania dresingu. Jabłko pokrój w cienkie cząstki. Czytaj więcej
Sałatka z grillowanego bakłażana
Sałatka z grillowanego bakłażana12 lat temu
Z tortilli wykrój cztery długie paski szerokie na około dwa centymetry. Końce pasków posmaruj roztrzepanym jajkiem i sklej ze sobą. Czytaj więcej
Zupa borowikowa z nutą trufli
Zupa borowikowa z nutą trufli12 lat temu
Warzywa i mięso zalej 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (czarny pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek). Całość gotuj około 2 godzin. Wywar dokładnie przecedź. Czytaj więcej
Łosoś i sandacz w cieście
Łosoś i sandacz w cieście12 lat temu
Szpinak oczyść z końcówek i podsmaż na oliwie z pokrojoną cebulką, pieczarkami pokrojonymi w plastry i czosnkiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i ostrą papryką. Smaż do momentu, w którym szpinak będzie zupełnie suchy, lekko przestudź. Czytaj więcej
Kurczak Cordon Bleu
Kurczak Cordon Bleu12 lat temu
Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i zagotuj. Następnie dodaj rozdrobniony ser i oraz masło i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj aż składniki się połączą i odstaw do ostygnięcia do lodówki. Masa powinna dobrze zestygnąć. Czytaj więcej
Kulinarny poradnik bożonarodzeniowy
Kulinarny poradnik bożonarodzeniowy12 lat temu
Jak ukisić buraki na wigilijny barszcz czerwony? Jak przygotować tradycyjną kutię? W jaki sposób smażyć ryby, by panierka była chrupiąca, a mięso w środku miękkie i delikatne? Czytaj więcej
Kaczka i królik - wykwintne dania na jesień
Kaczka i królik - wykwintne dania na jesień12 lat temu
Jesienne słoty i pierwsze podmuchy zimy to czas, kiedy coraz częściej w naszych kuchniach przyrządzamy potrawy mięsne. Wołowina, wieprzowina, a zwłaszcza kurczak to już obowiązkowe składniki domowego menu o tej porze roku. Kucharze Knorr zachęcają jednak, by sięgać także po inne, rzadziej wykorzystywane rodzaje mięs, bo ich smak może nas bardzo przyjemnie zaskoczyć. Czas na dania z kaczki i królika! Czytaj więcej
Zypy, sosy i inne dania z grzybów
Zypy, sosy i inne dania z grzybów12 lat temu
Amatorzy grzybów zacierają ręce – jesień to czas, kiedy na stole będą pojawiać się smakowite zupy i aromatyczne sosy grzybowe, marynowane podgrzybki, prawdziwki duszone w śmietanie… Pyszności! Czytaj więcej
Poradnik dobrego grillowania
Poradnik dobrego grillowania12 lat temu
Wakacje to pełnia sezonu grillowego! Ale jak przygotować mięso na grilla, by smakowało wyśmienicie? Jakie warzywa i owoce możemy kłaść na grillu? O jakich dodatkach powinniśmy pamiętać? Czytaj więcej
Truskawki z zielonym pieprzem, czyli truskawkowa awangarda
Truskawki z zielonym pieprzem, czyli truskawkowa awangarda12 lat temu
Najchętniej jedzone po prostu z cukrem lub śmietaną. Truskawki! Ale to dopiero początek smacznej historii delektowania się tymi pysznymi owocami! Odkryj na nowo smak truskawek i przekonaj się, że w nietypowych połączeniach kulinarnych mogą smakować zupełnie inaczej – lepiej! Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA