Kasza jako źródło zdrowia
Kasza jako źródło zdrowia12 lat temu
Chcesz mieć piękną cerę, lśniące włosy i zdrowe paznokcie? Nic prostszego! Wystarczy abyś wprowadziła do swej diety kaszę. Jest ona nie tylko zdrowa, ale również niezwykle smaczna i co ważne – łatwa w przygotowaniu. Nie wierzysz? Przekonaj się sama! Poniżej zamieszczamy informacje na temat różnych rodzajów kasz. Czytaj więcej
Po co przedszkolakom zajęcia?
Po co przedszkolakom zajęcia?12 lat temu
Zamieszanie wokół nadprogramowych zajęć w przedszkolach trwa od początku roku szkolnego, kiedy to rodzice usłyszeli, że ze względu na nowe przepisy, z placówek znikną dodatkowe zajęcia: angielski, rytmika, karate i inne. Zmiana wywołała falę protestów. Rodzice piszą petycje i poszukują metod obejścia prawa. Czy słusznie? Czy zajęcia dodatkowe w przedszkolach są w ogóle potrzebne? Czytaj więcej
Świeżo, zdrowo, sezonowo - postaw na jesienne warzywa
Świeżo, zdrowo, sezonowo - postaw na jesienne warzywa12 lat temu
Po świeże warzywa warto sięgać przez cały rok. Wybierajmy szczególnie te sezonowe, w terminach, w których daje nam je Matka Ziemia. Smakiem i aromatem wielu produktów możemy cieszyć się także jesienią. Sprawdźmy, które z nich powinniśmy włączyć do codziennego jadłospisu. Czytaj więcej
El Sol Salsa Festival – słoneczne brzmienia w rytmie salsy i El Sol!
El Sol Salsa Festival – słoneczne brzmienia w rytmie salsy i El Sol!12 lat temu
Gorąca, tętniąca radością atmosfera w środku listopada? To możliwe! Taka niezwykła porcja emocji czeka na wszystkich uczestników El Sol Salsa Festival, który odbędzie się 8-10.XI.2013 r. w hotelu Gromada w Warszawie. Przed nami więc trzy dni szalonych rytmów i zmysłowego tańca w towarzystwie najbardziej słonecznych na polskim rynku win El Sol! Czytaj więcej
Lato w słoiku, czyli co marynują Polacy
Lato w słoiku, czyli co marynują Polacy12 lat temu
Ponad 90 proc. Polek samodzielnie przygotowuje przetwory na okres zimowy – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Największą popularnością cieszą się ogórki, papryka i grzyby leśne. Czytaj więcej
Szpinak wraca do łask
Szpinak wraca do łask12 lat temu
Szpinak, jeszcze do niedawna kojarzony z niezbyt mile wspominanym obowiązkiem czasów dzieciństwa na szczęście wraca do łask. Coraz większa świadomość kulinarna Polaków, a także większe niż kiedyś możliwości nabycia różnorodnych i niedostępnych niegdyś produktów sprawiają, że te zielone liście zaczynają święcić na polskich stołach prawdziwe triumfy. Czytaj więcej
Odporność dziecka - prawdy i mity
Odporność dziecka - prawdy i mity12 lat temu
Dla każdego rodzica zdrowie jego pociechy jest najważniejsze. Warto pamiętać, że układ odpornościowy dziecka kształtuje się i rozwija od momentu narodzin aż do 12 roku życia. Zanim więc osiągnie pełnię możliwości, maluch narażony jest na liczne infekcje. Z zapobieganiem nawracającym przeziębieniom wiąże się wiele mitów, dlatego warto zapoznać się z kilkoma faktami, dotyczącymi tego tematu. Czytaj więcej
Kawowe sposoby na jesienną chandrę
Kawowe sposoby na jesienną chandrę12 lat temu
Koniec wakacji to dla wielu z nas niełatwy okres. Powrót do pracy i szkoły, natłok codziennych obowiązków. Wypoczęci po urlopach, szybko dajemy się przytłoczyć deszczowej aurze i coraz krótszym, ponurym dniom. Co zrobić, by uniknąć jesiennej chandry? Czytaj więcej
Crostinis z mielonymi kotlecikami, sałatką z cranberry i modrej kapusty
Crostinis z mielonymi kotlecikami, sałatką z cranberry i modrej kapusty12 lat temu
Jesień to czas, kiedy możemy kupić świeżą żurawinę. Jej cierpki, owocowy smak doskonale łączy się z mięsem oraz warzywami. Warto wykorzystać ten fakt i przygotować pyszne, rozgrzewające danie, które nie tylko nas rozgrzeje, ale też dostarczy nam energii na cały dzień. Czytaj więcej
Zdrowie w cenie pieczywa
Zdrowie w cenie pieczywa12 lat temu
Dlaczego półkilogramowy bochenek chleba w supermarkecie może kosztować 2 zł, podczas gdy w dobrej piekarni za podobny trzeba zapłacić co najmniej 5-6 złotych? Czy pieczywo może być w ogóle zdrowe? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA