Karkówka z grilla z sosem po cygańsku
Karkówka z grilla z sosem po cygańsku4 lata temu
Opłucz mięso, osusz i pokrój w centymetrowej grubości plastry. Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę. Wymieszaj pokrojone mięso z czosnkiem, oliwą i Przyprawą Do karkówki Knorr. Następnie przykryj i odstaw na 2-3 godziny. Czytaj więcej
Steki z karkówki z musztardą
Steki z karkówki z musztardą4 lata temu
Karkówkę potnij na grube plastry ok. 2cm każdy. W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardą, miodem oraz Przyprawą Knorr. Czytaj więcej
Zupa szparagowa
Zupa szparagowa4 lata temu
Międzybrodzki Makaron krajanka gotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Czytaj więcej
Pomidorowa na lato!
Pomidorowa na lato!4 lata temu
Międzybrodzki Makaron świderek gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i pokrojonych w kostkę warzyw. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Czytaj więcej
Gazpacho - Południowa inspiracja na gorące lato
Gazpacho - Południowa inspiracja na gorące lato4 lata temu
Pokrój drobno cebulę, paprykę, seler naciowy i pietruszkę. Do blendera wlej przecier pomidorowy i sok z odcedzonych pomidorów. Dodaj połowę posiekanych warzyw i 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie zmiksuj i przelej do większego naczynia. Czytaj więcej
Chłodnik pomidorowy
Chłodnik pomidorowy4 lata temu
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Czytaj więcej
Zupa fasolowa na chłodne, jesienne dni
Zupa fasolowa na chłodne, jesienne dni4 lata temu
Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut. Czytaj więcej
Tarta z gruszkami i cranberry
Tarta z gruszkami i cranberry4 lata temu
Jednym z atutów jesieni są gruszki, które o tej porze roku są wyjątkowo słodkie i soczyste. Można je jeść na surowo, w postaci różnych przetworów, na ciepło, na słodko lub wytrawnie. Możliwości wykorzystania walorów gruszek są nieograniczone. My proponujemy je w postaci pysznej tarty, dość nietypowej, bo z plastrami bekonu. Smakują naprawdę wybornie. Czytaj więcej
Gruszki z żółtym serem i ciemną czekoladą
Gruszki z żółtym serem i ciemną czekoladą4 lata temu
Gruszki obieramy i kroimy na połówki, a następnie usuwamy z nich gniazdka z pestkami. Następnie kroimy owoc na ćwiartki i wykładamy na talerz. Czytaj więcej
Jagodowe muffinki
Jagodowe muffinki5 lat temu
Masło roztopić na średnim ogniu i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 2 minuty aż nabierze lekko złotego koloru. Odstawić z ognia, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną Kupiec, ekstrakt z wanilii (lub cukier wanilinowy), szczyptę soli i 1 łyżkę wody. Szybko wymieszać łyżką wszystkie składniki na jednolitą masę. Czytaj więcej