Owocowe szaszłyki

Nawet nie próbuj im się oprzeć...
Szaszłyki owocowe fot. Fotolia

Składniki na owocowe szaszłyki:

  • 2 mandarynki
  • 1 banan
  • kiść jasnych i ciemnych winogron
  • cukier trzcinowy
  • sok z cytryny
  • kieliszek rumu

Sposób przygotowania:


 
  1. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki, winogrona opłukać, oberwać z gałązek. Banana umyć, obrać, pokroić na 1 cm plasterki, skropić sokiem z cytryny, źeby miąższ nie ściemniał.
  2. Na szpadki nadziewać na przemian winogrona, cząstki mandarynek, plasterki banana. Ułożyć na folii aluminiowej, posypać cukrem.
  3. Grillować około 15 minut, zdjąć, kropić alkoholem.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)