W Internecie znajdziesz wiele przepisów na wielkanocną paschę - niestety większość z nich bazuje na gotowym twarogu. Prawdziwa pascha wielkanocna powstaje jednak poprzez uwarzenie sera z mleka i kwaśnej śmietany. Wypróbuj przepis na prawdziwą wielkanocną paschę z bakaliami!
Czytaj więcej
Taumatyna jest białkiem pozyskiwanym z owoców afrykańskiej rośliny i jest to najsłodsze białko na świecie – ponad 2000 razy słodsze niż popularna sacharoza. Czy wiesz, że spożywasz taumatynę, zupełnie o tym nie wiedząc? Dowiedz się, gdzie wykorzystuje się taumatynę.
Czytaj więcej
Jajko to produkt, który obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. W tym roku zrezygnuj z siermiężnych potraw w stylu jajek z majonezem, a postaw na oryginalne rozwiązania. Oto, jak w niebanalny sposób zaserwować jajka wielkanocne.
Czytaj więcej
Czy wiesz, kiedy posiać rzeżuchę, aby na Wielkanoc stanowiła piękną dekorację świątecznego stołu? Oto przepis, jak krok po kroku wyhodować smaczną rzeżuchę na Wielkanoc.
Czytaj więcej
Jak zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryny? Jak przygotować kandyzowaną skórkę z pomarańczy i do czego ją wykorzystać? Dlaczego nie można używać cytrusów innych niż ekologiczne?
Czytaj więcej
Oto zbiór 10 wad diet niskokalorycznych, które powinny zniechęcić cię do ich stosowania. Zobacz, dlaczego nie warto stosować niskokalorycznych diet!
Czytaj więcej
Czy wiesz, że ćwicząc wczesnym rankiem poprawiasz jakość snu, który jest potrzebny do utraty kilogramów? Zobacz, jakie są zalety porannego treningu. oto 5 powodów, dla których warto ćwiczyć rano!
Czytaj więcej
Idzie wiosna, a ty czujesz się ospale i chociaż do sypialni zaglądają promienie słońca, brakuje ci ochoty, aby wstać z łóżka? Oto zioła, które dodadzą ci energii, kiedy dopadnie wiosenne przesilenie!
Czytaj więcej
Wiele osób uważa, że rzucenie palenia po dwudziestu czy dziesięciu latach trwania w nałogu nie ma sensu. Oto 5 korzyści dla zdrowia płynących z rzucenia palenia. Sprawdź i przekonaj się, że zawsze warto rzucić palenie!
Czytaj więcej
Tym, którzy chcieliby zasmakować odmiany od tradycyjnych pączków drożdżowych polecamy przygotowanie malutkich włoskich pączków o nazwie castagnole. Można je zarówno smażyć, jak i piec.
Czytaj więcej