Wykwintna kuchnia polska

Prace nad książką "Wykwintna kuchnia polska" trwały w sumie rok, a wymagały zaangażowania wielu czołowych polskich kucharzy oraz Pierwszej Damy Anny Komorowskiej. Całokształtu dzieła dopełniają świetne fotografie.

Tytuł: Wykwintna kuchnia polska

ISBN (polska wersja): 978-83-7576-178-8

ISBN (angielska wersja): 978-83-7576-179-5

Liczba stron: 280

Data wydania: 2012

Wydawnictwo: Bosz

Recenzja:

Recenzja książki

Przepisy:

Krem waniliowy z lodami jogurtowymi

Tarta rabarbarowa z kruszonką i sorbetem rabarbarowym

Polędwica z sarny w cieście z kaszy gryczanej i borowików

Podhalański comber jagnięcy pieczony w pudrze z cebuli

Kiszony barszcz z węgorzem i oliwą imbirową

Gołąbki z sandacza w młodej kapuście z Podpiwkiem Warmińskim

Razowe pierożki z mazurskim sandaczem

Tatar z młodych warzyw i koziego sera

Zupa z prawdziwków z kozim serem z Kieźlin

Jajko w koszulce na żytniej grzance

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)