Dla jednych przysmak, inni nigdy nie wezmą ich do ust. Na zachodzie Europy znane od czasów rzymskich, u nas – wciąż nie odkryte i trudno dostępne. Ostrygi. Oto krótka historia tych smakowitych morskich żyjątek.
Czytaj więcej
Jedzenie owoców morza to jedno z najsilniejszych doznań erotycznych, które można przeżyć w kuchni. Jeśli zrobimy to we dwoje, można się spodziewać prawdziwego sztormu.
Czytaj więcej
Powoli na polskie stoły wpływają nie tylko ryby, ale i owoce morza. Co prawda nie wszyscy są amatorami krewetek, małży i kalmarów, jednak Ci, którzy je lubią mogą spróbować morskie frykasy przyrządzić na grillu.
Czytaj więcej
Stare jak świat afrodyzjaki, czyli produkty, potrawy, substancje, którym przypisuje się nadzwyczajne cechy, głównie wzbudzanie pożądania i zwiększanie libido. Takie właściwości nadano wielu produktom i potrawom, m.in.: kawie z imbirem...
Czytaj więcej