Przyzwyczajeni do tradycyjnych potraw, często nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo ciekawą rośliną jest zwykły burak i jak pyszne napoje można z niego robić.
Czytaj więcej
W kuchni Pani Ani wszystko, choć dietetyczne, ma lepszy smak! Dla Czytelników We-Dwoje.pl autorka bloga Lepszy smak ma trzy łatwe przepisy na wykwintne dania.
Czytaj więcej
Wśród przypraw na jesień i zimę królować powinny te najbardziej aromatyczne i rozgrzewające. W miejsce świeżych ziół lepiej wstawić na przykład cięższe przyprawy rodem ze Wschodu, a także nasze polskie skarby.
Czytaj więcej
„Kociołek” to dość przyjemna i zachęcająca nazwa dla żeliwnego garnka o znaczącej pojemności od 3 do nawet 8 litrów i całkiem niemałej wadze sięgającej ośmiu kilogramów. Dania z kociołka są ciekawą alternatywą smakoszy grillowanych mięs i warzyw.
Czytaj więcej
Żurek wielkanocny - niezależnie od regionu, w całej Polsce na Wielkanoc przygotowuje się tradycyjny barszcz. Różnica polegać może na tym, że jest to żurek lub barszcz biały. W centralnej i wschodniej Polsce jada się barszcz biały, natomiast żurek popularny ...
Czytaj więcej