Wynik wyszukiwania dla: liście laurowe

Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym
Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym14 lat temu
Mięso mielone wyrabiamy z odciśniętą bułką, jajkiem, solą, szczyptą ostrej papryki, pieprzem. Wsypujemy drobniutko posiekaną cebulkę i dokładnie mieszamy. Czytaj więcej
Golonko po góralsku
Golonko po góralsku14 lat temu
Golonko po góralsku to pyszna, zapiekana golonka z kiszona kapustą. Czytaj więcej
Burak ćwikłowy do picia
Burak ćwikłowy do picia14 lat temu
Przyzwyczajeni do tradycyjnych potraw, często nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo ciekawą rośliną jest zwykły burak i jak pyszne napoje można z niego robić. Czytaj więcej
Kaczka w winie i łosoś z awokado - przepisy kulinarne z bloga Lepszy Smak
Kaczka w winie i łosoś z awokado - przepisy kulinarne z bloga Lepszy Smak14 lat temu
W kuchni Pani Ani wszystko, choć dietetyczne, ma lepszy smak! Dla Czytelników We-Dwoje.pl autorka bloga Lepszy smak ma trzy łatwe przepisy na wykwintne dania. Czytaj więcej
Jakie przyprawy na chłody?
Jakie przyprawy na chłody?15 lat temu
Wśród przypraw na jesień i zimę królować powinny te najbardziej aromatyczne i rozgrzewające. W miejsce świeżych ziół lepiej wstawić na przykład cięższe przyprawy rodem ze Wschodu, a także nasze polskie skarby. Czytaj więcej
Jakie sery wybierają Czesi?
Jakie sery wybierają Czesi?15 lat temu
Niemal każdy, kto choć raz odwiedził Czechy, pamięta w menu smażony ser, ale to nie jedyna serowa specjalność tego kraju. Czytaj więcej
Co wrzucić do kociołka
Co wrzucić do kociołka15 lat temu
„Kociołek” to dość przyjemna i zachęcająca nazwa dla żeliwnego garnka o znaczącej pojemności od 3 do nawet 8 litrów i całkiem niemałej wadze sięgającej ośmiu kilogramów. Dania z kociołka są ciekawą alternatywą smakoszy grillowanych mięs i warzyw. Czytaj więcej
Żurek wielkanocny
Żurek wielkanocny15 lat temu
Żurek wielkanocny - niezależnie od regionu, w całej Polsce na Wielkanoc przygotowuje się tradycyjny barszcz. Różnica polegać może na tym, że jest to żurek lub barszcz biały. W centralnej i wschodniej Polsce jada się barszcz biały, natomiast żurek popularny ... Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA