Tradycyjny, staropolski stół na Wielkanoc uginał się od ilości potraw i rodzajów dań. Szynka gotowana i surowa, baleron, wędzona polędwica, domowe kiełbasy, marynowana szynka cielęca, pieczone prosię z farszem oraz wybór najrozmaitszych sosów, zup i ciast były powodem do dumy niejednej pani domu. Dziś świąteczne menu jest znacznie skromniejsze, ale także imponuje różnorodnością dań o wybornym smaku i aromacie, które z nie mniejszym splendorem prezentują się na świątecznym stole.
Świąteczne ucztowanie wypadałoby rozpocząć od aromatycznego, wielkanocnego żuru, przełamanego nutami ziół i przypraw, które można odnaleźć w Przyprawie do żurku i barszczu białego GALEO.
Zaraz po pierwszym daniu przychodzi czas na inne wielkanocne potrawy – bigos i, będący hołdem dla tradycyjnego zamiłowania do różnorodnych odmian i rodzajów mięs, wspaniały, pieczony pasztet. Z kolei każdy miłośnik tradycyjnych smaków z pewnością doceni także kolorowe, mięsno-warzywne galarety oraz aromatyczne flaki o wyraziście przyprawowym smaku. Prawdziwym królem wielkanocnego stołu jest jednak pieczone mięso, w postaci soczystej szynki lub schabu z chrupiącą skórką, będące popisowym daniem każdej gospodyni. W nadaniu tej potrawie niepowtarzalnego charakteru i aromatu pomóc może Przyprawa do pieczeni GALEO, charakteryzująca się umiejętną kompozycją przyprawowych i ziołowych składników.
Ilość i różnorodność potraw wielkanocnych zachęca do zagłębienia się w smak i aromat tradycyjnej polskiej kuchni, poznawania jej tajników i kulinarnego eksperymentowania. Pomocą w tej wędrówce mogą służyć przyprawy jednorodne i zioła GALEO, oferujące szeroki wachlarz najpopularniejszych smaków i aromatów.
Przyprawy jednorodne i zioła GALEO to ponad dwadzieścia różnych produktów w doskonałej jakości i przystępnej cenie, które zawsze warto mieć pod ręką przy przyrządzaniu wielkanocnych dań, jak i codziennych posiłków dla całej rodziny.
Przyprawa do żurku i barszczu białego GALEO 20g to oryginalna mieszanka ziół i przypraw, wśród których dominują nuty czosnku, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego, a także wyrazisty dodatek cebuli, marchwi i liści selera.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
1
z
5
fot. serwis prasowy
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty GALEO 20g
O wyjątkowym charakterze tej mieszanki decyduje połączenie aromatycznych ziół (kolendry, tymianku, kminku i owocu jałowca) oraz wyrazistych w smaku przypraw (chili, papryki i gorczycy).
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
2
z
5
fot. serwis prasowy
Przyprawa do flaków GALEO 20g to propozycja dla miłośników ostrych i wyraziście korzennych smaków, na które składa się kompozycja gorczycy, papryki słodkiej, czosnku, gałki muszkatołowej, chili, ziela angielskiego i majeranku, które w połączeniu zapewnią znakomity smak i aromat tradycyjnym flakom.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
3
z
5
fot. serwis prasowy
Przyprawa do pieczeni GALEO 20g jest idealną propozycją dla smakoszy pieczonego mięsa. Wchodzące w jej skład przyprawowe (czosnek, papryka słodka, pieprz czarny, ziele angielskie, gorczyca) i ziołowe (szałwia, tymianek, majeranek, liście laurowe) składniki zapewniają pieczystemu mięsu pożądaną soczystość oraz niepowtarzalny aromat.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
4
z
5
fot. serwis prasowy
Przyprawa do pasztetu i farszu mięsnego GALEO 20g to unikalna mieszanka idealnie wydobywająca najlepszy smak pasztetów i farszów za sprawą starannie opracowanej kompozycji pieprzu czarnego, gałki muszkatołowej i czosnku, wzbogaconej o akcenty liści laurowych, ziela angielskiego, papryki i kolendry.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł
5
z
5
fot. serwis prasowy
Żelatyna spożywcza GALEO 25g to dodatek spożywczy wysokiej jakości służący do przyrządzania mięsnych, rybnych i warzywnych galaret, a także serników na zimno, kremów, deserów i galaretek owocowych. Zapewnia galarecie szybkie stężenie i apetyczny, klarowny wygląd.
Sugerowana cena na półce – 2,06 zł
Sugerowana cena na półce – 2,06 zł