Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 garście listków miniszpinaku
  • awokado
  • 20 dag małych pieczarek
  • czerwona cebulka
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka masła klarowanego
  • 10 dag sera feta lub innego ostrego
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę ze szpinakiem i awokado!

  1. Listki szpinaku umyj i osusz.
  2. Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.
  3. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na paski.
  4. Skrop sokiem z cytryny.
  5. Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i podsmaż na maśle na złoty kolor.
  6. Orzeszki upraż na suchej patelni.
  7. Na talerzu ułóż listki szpinaku, na nich ułóż wachlarz z kawałków awokado i porozdzielane na pierścienie krążki cebuli.
  8. Na to wyłóż podsmażone i lekko posolone pieczarki.
  9. Całość posyp pokruszonym serem i orzeszkami.
  10. Skrop pozostałym sokiem cytrynowym i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

Sałatka z jajkiem - przepis video
Sałatka z kaszą - przepis video
Surówka z marchewki - przepis video
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis

Reklama
Reklama
Reklama