Grzyby pasteryzowane Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Przepisy na sierpniowe przetwory

Sierpień to szczyt sezonu na przetwory! Jakie przetwory najlepiej przygotowywać w tym miesiącu? Zobacz nasze przepisy!
/ 03.07.2018 09:29
Grzyby pasteryzowane Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Sierpień to szczyt sezonu na przetwory! Jakie przetwory najlepiej przygotowywać w tym miesiącu? Zobacz nasze przepisy!

Jeśli chcesz mieć na zimę spiżarnię pełną pysznych przetworów, w sierpniu na pewno masz pełne ręce roboty! W tym miesiącu przychodzi czas na przygotowywanie pyszności z pierwszych grzybów, śliwek, jabłek, pierwszych gruszek, malin i pomidorów.

W sierpniu do woli wekuj, marynuj i pasteryzuj! Koniecznie zainspiruj się naszymi przepisami na przetwory, dzięki nim wyczarujesz masę pyszności, które zimą przywiodą na myśl zapach i smak letnich dni.

15 przepisów na sierpniowe przetwory

Pomidorowe przetwory - konfitury i keczup
Ogórki konserwowe
Przetwory z grzybów
Dżem z żółtych śliwek
Powidła śliwkowe
Gruszki marynowane
Przetwory warzywne
Konfitury owocowe
Gruszki w rozmarynie
Marynowane pomidorki koktajlowe
Konfitura wiśniowa z migdałami
Marmolada z gruszek
Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią
Konfitura z aronii
Gruszki w occie
Papryka w zalewie faszerowana fetą