Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż się rozpuści i pokryje migdały. Zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki.
/ 07.08.2013 13:03

Składniki

  • 1kg wydrylowanych wiśni
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (ilość sugerowana)
  • 100g migdałów
  • 50g cukru trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado (do prażenia migdałów)

Jak zrobić konfiturę wiśniową?

Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Sposób przygotowania

Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż się rozpuści i pokryje migdały. Zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT, przełożyć do rondla i doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z prażonymi migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem. 5 minut i gotowe! Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)