Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami i sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, ..
/ 11.07.2013 10:55

Składniki

  • 600 g pomidorów (waga po obraniu i usunięciu pestek)
  • 400 g malin
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix
  • 350-500 g Cukru białego DIAMANT
  • 10-20 listków bazylii
  • 4 łyżki soku z cytryny

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami i sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)