Przepisy na warzywa faszerowane - redakcja Polki.pl poleca

Faszerowane warzywa - nasze ulubione przepisy fot. Fotolia
Redakcja Polki.pl poleca!
/ 19.09.2013 11:48
Faszerowane warzywa - nasze ulubione przepisy fot. Fotolia
Faszerowane warzywa to jedna z naszych ulubionych dań. Niektore z nich, jak na przykład papryka, wydają się wręcz stworzone do wypełniania ich mięsnym lub wegetariańskim farszem! Dlatego też zajadamy się nimi niezwykle często i chętnie. Dania z faszerowanych i zapiekanych czy smażonych warzyw są nie tylko proste w przygotowaniu. Ich kolejną zaletą jest fakt, że są niezwykle zdrowe. Ziemniaki, bakłażany czy cukinie wypełnione po brzegi farszem to klasyka obiadowa w naszej redakcji. Pycha! Mamy więc nadzieję, że nasz wybór posmakuje również i tobie.

Zobacz, które przepisy na faszerowane warzywa staną się hitem w twoim domu!

Faszerowana cukinia z grilla - najlepszy przepis
Faszerowana cukinia z grilla - najlepszy przepis
Faszerowana cukinia z grilla może być przygotowana w wersji wege albo mięsnej. W obu przypadkach smakuje doskonale i świetnie sprawdza się nie tylko na majówkę i sezon grillowy, ale także na co dzień, jeśli masz w domu elektryczny grill. Zobacz, jak przygotować soczyste cukinie nadziewane mięsem mielonym lub ryżem/kaszą.
Bakłażan z grilla - przygotuj go tak, że zachwyci każdego
Bakłażan z grilla - przygotuj go tak, że zachwyci każdego
Idealny bakłażan z grilla pasuje do wszystkich dań mięsnych, ale może być także świetną przekąską na wegańskim grillu. Możesz przygotować go na wiele sposobów - nafaszerować ulubionymi dodatkami albo pokroić w plastry i grillować z przyprawami lub marynatą. Zobacz sprawdzone przepisy na bakłażany z grilla.
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - sprawdzony przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - sprawdzony przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem warto wzbogacić dodatkiem sera feta, a także innym wyrazistym składnikiem - np. krewetkami, boczkiem albo szynką.
Faszerowane ziemniaki z łososiem i serem
Faszerowane ziemniaki z łososiem i serem
Niezwykle aromatyczne danie!
Faszerowane patisony z ryżem i boczkiem
Faszerowane patisony z ryżem i boczkiem
Wypróbuj nasz przepis na to oryginalne danie!
Faszerowane patisony
Faszerowane patisony
Pyszności na twoim stole!
Ziemniaki faszerowane grzybami
Ziemniaki faszerowane grzybami
Przekąska na każdą okazję!
Pomidory faszerowane kurkami
Pomidory faszerowane kurkami
Wegetariańska przekąska z grzybami!
Faszerowana główka kapusty - przepis
Faszerowana główka kapusty - przepis
To orgyinalne danie łączy w sobie tradycyjny smak pieczonej kapusty z niebanalnym podaniem. Sprawdź nasz przepis!
Papryka faszerowana z grilla - przepis
Papryka faszerowana z grilla - przepis
Warzywa grillowane stanowią bardzo dobrą alternatywę dla tych, którym znudziła się już karkówka czy kiłbaska z grilla...
Ziemniaki faszerowane - przepis
Ziemniaki faszerowane - przepis
Ziemniaki faszerowane to pyszne danie dla całej rodziny. Polane pikantnym lub czosnkowym sosem stanowią efektowny dodatek do dania głównego.
Kapusta faszerowana mięsem i papryką - przepis
Kapusta faszerowana mięsem i papryką - przepis
Kapusta faszerowana mięsem i papryką to efektowne danie na niedzielny obiad.
Faszerowane ogórki - przepis
Faszerowane ogórki - przepis
Faszerowane ogórki to lekka i zdrowa przekąska, którą możesz podać swoim gościom podczas świąt. Zobacz, jak ją szybko przygotować!

Redakcja poleca

REKLAMA