Składniki:
- 2 duże kolorowe papryki
- 50 dag mielonego mięsa wołowego
- 2 cebule
- jajko
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 4 łyżki tartego parmezanu
- czubata łyżeczka musztardy
- łyżeczka soli ziołowej
- mielony pieprz
- 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- olej
- 2 łyżeczki orzeszków piniowych
Przygotowanie:
- Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż 10 minut, cały czas mieszając. Zestaw z ognia, dodaj kapary. Wymieszaj z jajkiem i musztardą. Masę dopraw solą ziołową, pieprzem, papryką.
- Papryki przekrój na pół, usuń nasiona, opłucz. Nafaszeruj mięsną masą. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej kilkoma łyżkami oleju.
- Piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 st. 5 minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami i parmezanem.