Poziom trudności:
średni
Składniki:
- 1 duży patison
- 2 cukinie
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 filiżanki kuskusu
- 2 łyżki oleju z oliwek
- bazylia
- oregano
- garść rodzynek
- só
- pieprz
Przygotowanie:
- Pomidory spażyć, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki, pokroić.
- Patisona umyć, odkroić górną część, usunąć miąższ i pestki. Gotować patisona przez 10-15 minut.
- Pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek usmażyć na oleju, dodać cukinię i smażyć 2 min. na małym ogniu. Dodać przyprawy i rodzynki, dolać trochę wody i wrzucić kuskus.
- Przez 5 minut dusić na małym ogniu. Wypełnić usmażoną mieszanką ciepły patison, przykryć odciętą górną częścią i podawać.