Dietetyka to jej pasja i sposób na życie, dlatego zajęła się nią zawodowo. Cały okres swojej edukacji i pracy była związana z żywnością; począwszy od średniej szkoły gastronomicznej, studiów turystyczno-hotelarskich po dietetykę, uzyskując w czerwcu 2010 roku kwalifikacje zawodowe.

Swoje jadłospisy opracowuję zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, wytycznymi IŻŻ oraz wynikami najnowszych badań, łącząc je z łatwością przygotowywania i dobrym smakiem.

Oprócz tradycyjnej indywidualnej konsultacji dietetycznej, porad i doboru diety w gabinecie dietetycznym, oferuje kompleksowe warsztaty grupowe z zakresu: dietetyki, wizażu i modelingu.

www.mona.org.pl
mona.warsztaty@wp.pl

Nietolerancja fruktozy - objawy i zalecana dieta. Praktyczny poradnik
Nietolerancja fruktozy - objawy i zalecana dieta. Praktyczny poradnik6 lat temu
Co zrobić, gdy po zjedzeniu jabłka czy wypiciu soku owocowego cierpisz na bóle brzucha, niestrawność, biegunki? Oznacza to, że prawdopodobnie cierpisz na nietolerancję fruktozy! Jak ją rozpoznać i co jeść? Czytaj więcej
Jak naturalnie poprawić trawienie?
Jak naturalnie poprawić trawienie?13 lat temu
By móc cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją, niezbędne jest prawidłowe działanie układu pokarmowego. Wymaga on współpracy wielu narządów wewnętrznych. Czytaj więcej
Masło czy margaryna - co zdrowsze?
Masło czy margaryna - co zdrowsze?13 lat temu
Dlaczego margaryna do smarowania zajmuje coraz więcej miejsca na sklepowej półce, czy to znaczy, że powstają rodzaje zdrowej margaryny? Jak to jest - zdrowsze masło czy margaryna? Czytaj więcej
Czy picie soków warzywnych może zastąpić jedzenie warzyw?
Czy picie soków warzywnych może zastąpić jedzenie warzyw?13 lat temu
Warzywa czy sok? Czy soki warzywne i owocowe mogą zastąpić warzywa i owoce? Czym różni się skład warzywa w całości od soku z tego warzywa? O warzywach w diecie i piciu soków pisze dietetyk, Monika Grzesiecka. Czytaj więcej
Ryby w diecie odchudzającej - sprawdź ich kaloryczność!
Ryby w diecie odchudzającej - sprawdź ich kaloryczność!13 lat temu
Dieta odchudzająca a ryby jak najbardziej idą w parze. Trzeba tylko znać kaloryczność poszczególnych gatunków ryb i unikać tuczących dodatków - panierek i sosów. Dietetyk, Monika Grzesiecka, wyjaśnia, dlaczego warto jeść ryby, będąc na diecie odchudzającej. Czytaj więcej
Co zdrowego zjeść w pracy?
Co zdrowego zjeść w pracy?14 lat temu
W pracy często jesteśmy skazani na szybki i kaloryczny posiłek - słodką bułkę z kawą lub chińszczyznę na telefon. Ale czy zawsze szybki posiłek równa się niezdrowy posiłek? Nasz dietetyk, Monika Grzesiecka, radzi jak zjeść w pracy zdrowy posiłek, nie tracąc czasu na jego przygotowanie. Czytaj więcej
Dieta na zimę
Dieta na zimę14 lat temu
Przodkowie nasi mieli zdecydowanie mniej przyjazne warunki życiowe, co przekładało się na znacznie większe zapotrzebowanie energetyczne - nawet dwukrotnie! Stąd właśnie szczególnie zimą, nasze wzmożone zamiłowanie do jedzenia. We współczesnym świecie jednak, wbrew utartym opiniom, kaloryczność polskiej diety ze względu na zimową porę nie powinna się zbytnio różnić od letniej. Czytaj więcej
Jak zmniejszyć kaloryczność tradycyjnych potraw bożonarodzeniowych?
Jak zmniejszyć kaloryczność tradycyjnych potraw bożonarodzeniowych?14 lat temu
Święta to czas sprzyjający częstszym i bardziej obfitym posiłkom w gronie najbliższych. Na domiar tego, brak codziennej aktywności ruchowej dodatkowo spowalnia przemianę materii i spalanie kalorii. Mamy kilka sprawdzonych sposobów na zmniejszenie kaloryczności tradycyjnych potraw bożonarodzeniowych. Czytaj więcej
Dieta dla 50-latki. Jak powinna wyglądać?
Dieta dla 50-latki. Jak powinna wyglądać?14 lat temu
Poziom poszczególnych hormonów ma wpływ na cały nasz organizm- układ krążenia, osteoporoza, nowotwory. Nie możemy zapobiec tym zmianom, ale dzięki odpowiedniej diecie potrafimy w znaczący sposób spowolnić ten proces i jednocześnie złagodzić towarzyszące mu objawy. Czytaj więcej
Jak zmniejszyć kaloryczność potraw i zachować składniki odżywcze?
Jak zmniejszyć kaloryczność potraw i zachować składniki odżywcze?14 lat temu
Niewiele osób wie, jak prawidłowo przeprowadzać obróbkę technologiczną produktów na poszczególnych etapach produkcji. Wiedza ta jest niezbędna do zachowania możliwie jak najwyższej zawartości poszczególnych składników odżywczych oraz odpowiedniej (niższej) kaloryczności przygotowywanych potraw. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA