Polka, dziennikarka, joginka. Internet to jej naturalne środowisko. Żadna tematyka nie jest jej straszna. Dzień zaczyna od espresso i... sprawdzenia, co nowego w sieci.
Ciecierzyca, inaczej cieciorka, jest ceniona przez wegan i wegetarian. Ma dużo roślinnego białka, wspomaga odchudzanie oraz korzystnie wpływa na zdrowie.
Czytaj więcej
Żurek z ziemniakami i kiełbasą to tradycyjna polska zupa. Podaje się go z jajkami ugotowanymi na twardo. Dowiedz się, jak zrobić klasyczny żurek na zakwasie.
Czytaj więcej
Rosół z kaczki to tradycyjna polska zupa, którą można podawać z makaronem, ryżem lub lanymi kluskami. Dowiedz się, jak zrobić pyszny i zdrowy rosół z kaczki.
Czytaj więcej
Grzanki to pokrojone i podsmażone pieczywo, które sprawdza się jako dodatek np. do zup krem. Sprawdź, jak szybko zrobić chrupiące grzanki.
Czytaj więcej
Witamina D3 wpływa na stan mięśni, kości, serce, nastrój i procesy metaboliczne. W okresie jesienno-zimowym często cierpimy na jej niedobory. Sprawdź, rozpoznać objawy niedoboru witaminy D3 oraz jak ją suplementować.
Czytaj więcej
Pasta z soczewicy sprawdzi się jako smarowidło do chleba lub dip. Sposób przygotowania jest bardzo łatwy. Oto, jak szybko zrobić pastę soczewicy.
Czytaj więcej