Galantyna z bakaliami - 2 przepisy
Galantyna z bakaliami - 2 przepisy5 lat temu
Galantyna może stanowić alternatywę dla popularnych wędlin. Przedstawimy dwa przepisy na przygotowanie galantyny z bakaliami na Boże Narodzenie. Czytaj więcej
Jakość mięsa drobiowego w sklepach - czy wiemy co kupujemy?
Jakość mięsa drobiowego w sklepach - czy wiemy co kupujemy?8 lat temu
Coraz częściej docierają do nas informacje na temat złej jakości mięsa drobiowego sprzedawanego w sklepach. Czemu tak się dzieje? W poniższym artykule spróbujemy odpowiedzieć na te pytania. Czytaj więcej
Diety wysokotłuszczowe - groźne dla zdrowia
Diety wysokotłuszczowe - groźne dla zdrowia12 lat temu
Diety obiecujące szybką utratę kilogramów wyglądają kusząco, jednak czy są bezpieczne dla zdrowia? Czytaj więcej
Dieta eliminacyjna - rodzaje
Dieta eliminacyjna - rodzaje12 lat temu
Słowo dieta w większości przypadków kojarzy nam się głównie z odchudzaniem. Musimy jednak wiedzieć, że niektóre choroby także wymagają zastosowania odpowiedniej diety, np. diety eliminacyjnej, i wcale nie chodzi tu o utratę kilogramów. Czytaj więcej
Kiedy mówimy o problemie niedożywienia?
Kiedy mówimy o problemie niedożywienia?13 lat temu
Statystycznie co 6 sekund na naszej planecie z powodu głodu umiera jedno dziecko, a co siódmemu człowiekowi brakuje pożywienia. Co gorsze powyższe statystki z roku na rok ulegają pogorszeniu. To problem głodu, a czym jest niedożywienie? Czytaj więcej
Jak założyć prezerwatywę?
Jak założyć prezerwatywę?13 lat temu
Prezerwatywy są najpopularniejszymi środkami antykoncepcyjnymi. Chronią też przed groźnymi chorobami przenoszonymi drogą płciową. Jakie są rodzaje prezerwatyw i jak je zakładać, by seks był bezpieczny? Czytaj więcej
Jakich produktów nie należy trzymać w lodówce?
Jakich produktów nie należy trzymać w lodówce?13 lat temu
Istnieją produkty żywnościowe, których nie powinniśmy przechowywać w temperaturze panującej w lodówce. Dowiedz się, czego nie chować do lodówki. Czytaj więcej
Gęsina – zapomnianie mięso warte uwagi
Gęsina – zapomnianie mięso warte uwagi13 lat temu
W kuchni staropolskiej gęsina bardzo często gościła na stołach naszych rodaków. W ostatnim czasie lata została trochę zapomniana, ale od niedawna można zauważyć wzrost zainteresowania mięsem gęsi. Czytaj więcej
Bakterie lodówkowe – dlaczego są groźne?
Bakterie lodówkowe – dlaczego są groźne?13 lat temu
Niewłaściwie dobrana temperatura oraz brak higieny może powodować rozwój tak zwanych bakterii lodówkowych. Szczególnie niebezpieczna dla naszego zdrowia jest Listeria monocytogenes. Co zrobić, by uchronić się przed jej inwazją? Wszystkiego dowiesz się poniżej. Czytaj więcej
Mleko kozie - dlaczego warto je pić?
Mleko kozie - dlaczego warto je pić?13 lat temu
Naukowcy z Uniwersytetu w Granadzie zakwalifikowali kozie mleko jako żywność funkcjonalną, czyli produkt, który oprócz funkcji odżywczych wykazuje działanie prozdrowotne dla naszego organizmu. Jakie jest zatem kozie mleko i czym się charakteryzuje? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA