Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Dzień dobry w poniedziałek! Jak napisać ciekawe życzenia na poniedziałek i ciepłe pozdrowienia na dobry początek tygodnia?
Dzień dobry w poniedziałek! Jak napisać ciekawe życzenia na poniedziałek i ciepłe pozdrowienia na dobry początek tygodnia?rok temu
Jak powiedzieć "dzień dobry w poniedziałek", aby zrobić przyjemność bliskiej osobie albo kolegom z pracy? Poniedziałek jest owiany złą sławą, ale wcale nie musi być dniem nieudanym czy straconym. Ważne, żeby jak najlepiej zacząć tydzień i cieszyć się każdą chwilą - nawet, jeśli poniedziałek nie rozpieszcza. Czytaj więcej
Dżem, powidła, śliwki w syropie: oto pomysły na przetwory z renklod. Zobacz, co zrobić z tych pysznych śliwek
Dżem, powidła, śliwki w syropie: oto pomysły na przetwory z renklod. Zobacz, co zrobić z tych pysznych śliwekrok temu
Pomysły na przetwory z renklody to przede wszystkim różnego rodzaju dżemy, powidła i marmolady. Możesz z nich przygotować także kompoty i wina albo włożyć do słoika i zalać gęstym, słodkim syropem. Takie przetwory sprawdzają się jako dodatek do słodkich śniadań i przekąsek. Zobacz, co zrobić z renklod. Czytaj więcej
Jak dbać o ogród zgodnie z prawami natury? Oto kalendarz biodynamiczny i najważniejsze zasady dla ogrodnika i nie tylko
Jak dbać o ogród zgodnie z prawami natury? Oto kalendarz biodynamiczny i najważniejsze zasady dla ogrodnika i nie tylkorok temu
Kalendarz biodynamiczny to inaczej kalendarz księżycowy lub lunarny. Opiera się on na zmieniających się fazach księżyca i pomaga zaplanować między innymi czynności ogrodnicze. Rolnicy bardzo chętnie korzystają z kalendarza biodynamicznego, ale ma on także inne zastosowania, np. w dbaniu o urodę. Czytaj więcej
Jak zrobić wianek z lawendy na drzwi lub jako dekorację mieszkania? To piękna, letnio-jesienna ozdoba domu
Jak zrobić wianek z lawendy na drzwi lub jako dekorację mieszkania? To piękna, letnio-jesienna ozdoba domurok temu
Wianek z lawendy, wykorzystany jako dekoracja domu, wygląda pięknie i nadaje przestrzeni wyjątkowy charakter. Przełom lipca i sierpnia to idealny moment na przygotowanie tej ozdoby, bo lawenda kojarzy się z końcówką lata i początkiem jesieni. Przygotowany ze świeżych kwiatów wianek wydziela piękny zapach przez wiele tygodni. Czytaj więcej
Jak odstraszyć gołębie z balkonu lub parapetu? Zrób to zanim założą gniazdo. Oto sprawdzone sposoby na pozbycie się gołębi
Jak odstraszyć gołębie z balkonu lub parapetu? Zrób to zanim założą gniazdo. Oto sprawdzone sposoby na pozbycie się gołębirok temu
Jak odstraszyć gołębie, które siadają na parapecie lub spacerują po balkonie? Gołębie potrafią być uporczywe przede wszystkim dlatego, że dość mocno brudzą. Aby je odstraszyć, możesz wykorzystać kupione w sklepach gadżety albo skorzystać z domowych sposobów, takich jak płyty CD czy foliowe reklamówki. Czytaj więcej
Maślak pstry: jak wygląda i czy jest jadalny? Jak można wykorzystać maślaki pstre w kuchni?
Maślak pstry: jak wygląda i czy jest jadalny? Jak można wykorzystać maślaki pstre w kuchni?rok temu
Maślak pstry (Suillus variegatus), inaczej grzyb miodówka lub bagniak, to pyszny grzyb, którego łatwo można spotkać w lesie, jeśli oczywiście wiesz, gdzie szukać. Maślaki te mają charakterystyczny wygląd oraz skórkę, którą dość trudno usunąć. Najczęściej możesz spotkać go w lasach iglastych, pod sosnami albo na torfowiskach. Czytaj więcej
Kurki: przepisy i pomysły na pyszne dania z kurek. Zrobisz z nich coś ciekawego na obiad i kolację
Kurki: przepisy i pomysły na pyszne dania z kurek. Zrobisz z nich coś ciekawego na obiad i kolacjęrok temu
Co zrobić z kurek? Najprostszy przepis na kurki to uduszenie ich na patelni z cebulą, czosnkiem, przyprawami i śmietaną. Możesz je dodać także do jajecznicy albo wykorzystać do przygotowania obiadu z makaronem. Kurki doskonale sprawdzą się także jako dodatek do tarty, a jeśli masz ich dużo, możesz zamarynować je na zimę. Czytaj więcej
Czy można mrozić cukinię i czy jeśli to zrobisz, możesz ją wykorzystać do leczo? Odpowiadamy
Czy można mrozić cukinię i czy jeśli to zrobisz, możesz ją wykorzystać do leczo? Odpowiadamyrok temu
Czy cukinię można mrozić? Mówi się, że warzywa, które mają dużo wody, nie powinny być mrożone, ale cukinię z powodzeniem możesz włożyć do zamrażarki. Nie traci ona swoich właściwości i może być przechowywana nawet przez 12 miesięcy. Wykorzystasz ją do wielu potraw, w szczególności leczo czy innych dań jednogarnkowych. Czytaj więcej
Jak i kiedy przycinać grusze? Kiedy wycinać wilki i jak pielęgnować drzewo przez cały rok? Oto przycinanie gruszy bez tajemnic
Jak i kiedy przycinać grusze? Kiedy wycinać wilki i jak pielęgnować drzewo przez cały rok? Oto przycinanie gruszy bez tajemnicrok temu
Kiedy przycinać grusze? Najważniejszy termin to cięcie wiosenne, podczas którego możesz uformować koronę i usunąć wszystkie stare, niepotrzebne pędy oraz tzw. gałęzie-wilki. Możliwe jest także wykonanie cięcia letniego, ale ma ono charakter kosmetyczny i odmładzający. Odpowiednie przycinanie sprawia, że grusza obficie owocuje. Czytaj więcej
Sok z czeremchy to prawdziwe bogactwo witamin. Możesz pić go na wiele sposobów - w herbacie, wodzie albo bez dodatków
Sok z czeremchy to prawdziwe bogactwo witamin. Możesz pić go na wiele sposobów - w herbacie, wodzie albo bez dodatkówrok temu
Sok z czeremchy to prawdziwa bomba witaminowa i remedium na wiele dolegliwości. Regularne picie go poprawia krążenie krwi, pomaga w walce z nadciśnieniem, a do tego przyspiesza leczenie przeziębień i infekcji górnych dróg oddechowych. Przygotujesz go z kilku składników. Możesz zapasteryzować gotowy sok. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.