Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Wyparzanie słoików bez tajemnic: skutecznie zrobisz to we wrzątku, piekarniku, a także zmywarce. Po co i jak wyparzyć słoiki?
Wyparzanie słoików bez tajemnic: skutecznie zrobisz to we wrzątku, piekarniku, a także zmywarce. Po co i jak wyparzyć słoiki?rok temu
Jak wyparzyć słoiki bez specjalnej wyparzarki? Jeśli chcesz zrobić przetwory na zimę, musisz odpowiednio przygotować słoiki. Wyparzanie to kluczowa kwestia, bo pozwala zachować maksymalną sterylność podczas przechowywania gotowych przetworów. Możesz zrobić to w garnku, przelać słoiki wrzątkiem albo wykorzystać piekarnik lub zmywarkę. Czytaj więcej
Nie każdy jeż to zwierzę domowe! Jak hodować jeża i czy może być z niego dobry pupil? Ile kosztuje jeż domowy?
Nie każdy jeż to zwierzę domowe! Jak hodować jeża i czy może być z niego dobry pupil? Ile kosztuje jeż domowy?rok temu
Jeże domowe to nowa, ale już dość popularna "moda". Kolczasty pupil to często duża inwestycja, ale warto wiedzieć, że nie każdy jeż nadaje się na zwierzę domowe. Absolutnie nie należy próbować oswajać dzikich jeży, które jesienią i zimą odwiedzają nasze podwórka. Zobacz, kiedy jeż może być pupilem domowym. Czytaj więcej
Dzień dobry w poniedziałek! Jak napisać ciekawe życzenia na poniedziałek i ciepłe pozdrowienia na dobry początek tygodnia?
Dzień dobry w poniedziałek! Jak napisać ciekawe życzenia na poniedziałek i ciepłe pozdrowienia na dobry początek tygodnia?rok temu
Jak powiedzieć "dzień dobry w poniedziałek", aby zrobić przyjemność bliskiej osobie albo kolegom z pracy? Poniedziałek jest owiany złą sławą, ale wcale nie musi być dniem nieudanym czy straconym. Ważne, żeby jak najlepiej zacząć tydzień i cieszyć się każdą chwilą - nawet, jeśli poniedziałek nie rozpieszcza. Czytaj więcej
Dżem, powidła, śliwki w syropie: oto pomysły na przetwory z renklod. Zobacz, co zrobić z tych pysznych śliwek
Dżem, powidła, śliwki w syropie: oto pomysły na przetwory z renklod. Zobacz, co zrobić z tych pysznych śliwekrok temu
Pomysły na przetwory z renklody to przede wszystkim różnego rodzaju dżemy, powidła i marmolady. Możesz z nich przygotować także kompoty i wina albo włożyć do słoika i zalać gęstym, słodkim syropem. Takie przetwory sprawdzają się jako dodatek do słodkich śniadań i przekąsek. Zobacz, co zrobić z renklod. Czytaj więcej
Jak dbać o ogród zgodnie z prawami natury? Oto kalendarz biodynamiczny i najważniejsze zasady dla ogrodnika i nie tylko
Jak dbać o ogród zgodnie z prawami natury? Oto kalendarz biodynamiczny i najważniejsze zasady dla ogrodnika i nie tylkorok temu
Kalendarz biodynamiczny to inaczej kalendarz księżycowy lub lunarny. Opiera się on na zmieniających się fazach księżyca i pomaga zaplanować między innymi czynności ogrodnicze. Rolnicy bardzo chętnie korzystają z kalendarza biodynamicznego, ale ma on także inne zastosowania, np. w dbaniu o urodę. Czytaj więcej
Jak zrobić wianek z lawendy na drzwi lub jako dekorację mieszkania? To piękna, letnio-jesienna ozdoba domu
Jak zrobić wianek z lawendy na drzwi lub jako dekorację mieszkania? To piękna, letnio-jesienna ozdoba domurok temu
Wianek z lawendy, wykorzystany jako dekoracja domu, wygląda pięknie i nadaje przestrzeni wyjątkowy charakter. Przełom lipca i sierpnia to idealny moment na przygotowanie tej ozdoby, bo lawenda kojarzy się z końcówką lata i początkiem jesieni. Przygotowany ze świeżych kwiatów wianek wydziela piękny zapach przez wiele tygodni. Czytaj więcej
Jak odstraszyć gołębie z balkonu lub parapetu? Zrób to zanim założą gniazdo. Oto sprawdzone sposoby na pozbycie się gołębi
Jak odstraszyć gołębie z balkonu lub parapetu? Zrób to zanim założą gniazdo. Oto sprawdzone sposoby na pozbycie się gołębirok temu
Jak odstraszyć gołębie, które siadają na parapecie lub spacerują po balkonie? Gołębie potrafią być uporczywe przede wszystkim dlatego, że dość mocno brudzą. Aby je odstraszyć, możesz wykorzystać kupione w sklepach gadżety albo skorzystać z domowych sposobów, takich jak płyty CD czy foliowe reklamówki. Czytaj więcej
Maślak pstry: jak wygląda i czy jest jadalny? Jak można wykorzystać maślaki pstre w kuchni?
Maślak pstry: jak wygląda i czy jest jadalny? Jak można wykorzystać maślaki pstre w kuchni?rok temu
Maślak pstry (Suillus variegatus), inaczej grzyb miodówka lub bagniak, to pyszny grzyb, którego łatwo można spotkać w lesie, jeśli oczywiście wiesz, gdzie szukać. Maślaki te mają charakterystyczny wygląd oraz skórkę, którą dość trudno usunąć. Najczęściej możesz spotkać go w lasach iglastych, pod sosnami albo na torfowiskach. Czytaj więcej
Kurki: przepisy i pomysły na pyszne dania z kurek. Zrobisz z nich coś ciekawego na obiad i kolację
Kurki: przepisy i pomysły na pyszne dania z kurek. Zrobisz z nich coś ciekawego na obiad i kolacjęrok temu
Co zrobić z kurek? Najprostszy przepis na kurki to uduszenie ich na patelni z cebulą, czosnkiem, przyprawami i śmietaną. Możesz je dodać także do jajecznicy albo wykorzystać do przygotowania obiadu z makaronem. Kurki doskonale sprawdzą się także jako dodatek do tarty, a jeśli masz ich dużo, możesz zamarynować je na zimę. Czytaj więcej
Czy można mrozić cukinię i czy jeśli to zrobisz, możesz ją wykorzystać do leczo? Odpowiadamy
Czy można mrozić cukinię i czy jeśli to zrobisz, możesz ją wykorzystać do leczo? Odpowiadamyrok temu
Czy cukinię można mrozić? Mówi się, że warzywa, które mają dużo wody, nie powinny być mrożone, ale cukinię z powodzeniem możesz włożyć do zamrażarki. Nie traci ona swoich właściwości i może być przechowywana nawet przez 12 miesięcy. Wykorzystasz ją do wielu potraw, w szczególności leczo czy innych dań jednogarnkowych. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA