Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Piątek, piątek, weekendu początek - oto pozdrowienia i życzenia na piątek oraz pomysły, jak życzyć komuś dobrego dnia
Piątek, piątek, weekendu początek - oto pozdrowienia i życzenia na piątek oraz pomysły, jak życzyć komuś dobrego dniarok temu
Dzień dobry w piątek - jak napisać życzenia na początek weekendu? Jak pozdrowić bliską osobę albo jak zmotywować ją do działania ciekawym cytatem? Piątek to dla wielu osób początek weekendu i koniec tygodnia pracy, ale nawet jeśli ciągle pracuje, możesz uśmiechnąć się na widok zabawnego motto czy cytatu na piątek. Czytaj więcej
Grzyb kołpak: tak nazywa się potocznie dwa gatunki grzybów. Obydwa są jadalne, ale jeden z nich można pomylić z trujakiem
Grzyb kołpak: tak nazywa się potocznie dwa gatunki grzybów. Obydwa są jadalne, ale jeden z nich można pomylić z trujakiemrok temu
Grzyb kołpak to potoczna nazwa dwóch gatunków grzybów: płachetki zwyczajnej oraz czernidlaka kołpakowatego. Są one jadalne, ale jeden z nich jest zdecydowanie rzadziej spotykany i zbierany. Z czym można je pomylić i jak je wykorzystać po zebraniu? Oto wszystko, co trzeba wiedzieć o grzybach kołpakach. Czytaj więcej
Czasznica olbrzymia to grzyb o niezwykłym wyglądzie. Spotkasz ją przede wszystkim na północy Polski
Czasznica olbrzymia to grzyb o niezwykłym wyglądzie. Spotkasz ją przede wszystkim na północy Polskirok temu
Czasznica olbrzymia to grzyb o naprawdę osobliwym wyglądzie. Należy do rodziny purchawkowatych, ale jej miąższ jest twardy i wygodny do przekrojenia. Jest to grzyb jadalny o łagodnym smaku i zapachu. Można przygotować ją jak schabowego albo wykorzystać do zup czy sosów. Gdzie znaleźć czasznicę olbrzymią? Czytaj więcej
Życzenia urodzinowe dla faceta: gotowe wzory i pomysły na to, jak życzyć mężczyźnie wszystkiego najlepszego
Życzenia urodzinowe dla faceta: gotowe wzory i pomysły na to, jak życzyć mężczyźnie wszystkiego najlepszegorok temu
Jak złożyć życzenia urodzinowe dla faceta? Postaw na coś zabawnego, rymowanego albo na krótkie hasła. W życzeniach dla mężczyzny często pojawia się wątek zakrapianej imprezy, czasem coś dwuznacznego. Życzenia umieść na kartce urodzinowej albo na bileciku dołączonym do prezentu. Zobacz, czego życzyć facetowi na urodziny. Czytaj więcej
Przycinanie jeżyny: kiedy i jak się za to zabrać? Ile razy w roku przycinać jeżyny?
Przycinanie jeżyny: kiedy i jak się za to zabrać? Ile razy w roku przycinać jeżyny?rok temu
Przycinanie jeżyny to podstawowy zabieg pielęgnacyjny, który poprawia owocowanie i ogólną kondycję rośliny. Pozwala na prześwietlenie krzewu oraz odmłodzenie go. Jeżyna bezkolcowa rośnie w wielu polskich ogrodach, sadach oraz na działkach letnich. Zobacz, jak o nie dbać i jak je prawidłowo przycinać. Czytaj więcej
Znasz te gatunki grzybów? Mają blaszki, a jednocześnie pysznie smakują i są zdrowe! Oto grzyby blaszkowe jadalne
Znasz te gatunki grzybów? Mają blaszki, a jednocześnie pysznie smakują i są zdrowe! Oto grzyby blaszkowe jadalnerok temu
Grzyby blaszkowe jadalne wbrew pozorom są dość popularne. Należą do nich m.in. pieczarki, kurki czy kanie. Niedoświadczeni grzybiarze często omijają blaszkowe grzyby, tymczasem spora część z nich jest nie tylko jadalna, ale i bardzo smaczna. Trzeba jednak uważać, aby nie pomylić znalezionego okazu z "trujakiem". Czytaj więcej
Ten osobliwy grzyb wygląda jak rafa koralowa albo... kalafior. Oto siedzuń sosnowy, czyli kozia broda i jego właściwości
Ten osobliwy grzyb wygląda jak rafa koralowa albo... kalafior. Oto siedzuń sosnowy, czyli kozia broda i jego właściwościrok temu
Kozia broda to potoczna nazwa dla grzyba siedzunia sosnowego. Nazywany jest także czasem szmaciakiem. Jest jadalny i w dodatku bardzo smaczny, ale grzybiarze często omijają go, aby nie pomylić się i nie zerwać koralówki, która jest niejadalna i lekko trująca. Kozią brodę najczęściej można spotkać pod sosnami przez całe lato i jesień. Czytaj więcej
Co można zrobić z ziemniaków? To nie tylko frytki i placki ziemniaczane. Zobacz pomysły na pyszne dania z ziemniaków
Co można zrobić z ziemniaków? To nie tylko frytki i placki ziemniaczane. Zobacz pomysły na pyszne dania z ziemniakówrok temu
Potrawy z ziemniaków to nie tylko popularne frytki, kopytka czy pierogi ruskie. Możesz z nich zrobić pyszną zapiekankę, nafaszerować ziemniaki mięsem i serem, a także tradycyjne cepeliny. Ziemniaki sprawdzą się także jako dodatek do zup oraz składnik babek ziemniaczanych. Zobacz, co jeszcze możesz z nich zrobić. Czytaj więcej
Wystarczy kilka sztuk, aby skutecznie pozbyć się uporczywego problemu. Zobacz, jak działa liść laurowy na muszki owocówki
Wystarczy kilka sztuk, aby skutecznie pozbyć się uporczywego problemu. Zobacz, jak działa liść laurowy na muszki owocówkirok temu
Jak działa liść laurowy na muszki owocówki? Liście laurowe mają szereg zastosowania w kuchni - nie tylko podczas gotowania, ale także utrzymywania czystości. Ich zapach działa odstraszająco na mole, muchy, a także muszki owocówki. Wystarczy, że rozłożysz kilka listków w pobliżu koszyka z owocami. Czytaj więcej
Sok z aronii siostry Anastazji to tylko kilka składników. Zobacz, jak zrobić sok z aronii, aby nie był cierpki
Sok z aronii siostry Anastazji to tylko kilka składników. Zobacz, jak zrobić sok z aronii, aby nie był cierpkirok temu
Przepis na sok z aronii siostry Anastazji nie jest trudny. Wystarczy tylko 5 składników, aby przygotować pyszny i orzeźwiający napój. Możesz dodawać go do herbaty lub mieszać z gazowaną wodą i tworzyć owocowe lemoniady. Aby aronia nie była cierpka w smaku, możesz przed przygotowaniem soku lekko ją przymrozić. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.