Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Pierwsze doświadczenia zdobywała w trakcie studiów dzięki praktykom w wielu szpitalach klinicznych, domach pomocy społecznej oraz Instytucie Żywności i Żywienia. Od ponad roku współpracuje z poradnią psychodietetyczną układając jadłospisy dla jej pacjentów. Interesuje się dietetyką pediatryczną i szeroko pojętą onkologią.  

 

Celiakia - co wolno jeść, a czego nie?
Celiakia - co wolno jeść, a czego nie?3 lata temu
Dieta bezglutenowa oparta jest na produktach spożywczych, w produkcji których nie użyto zbóż: pszenicy, owsa, jęczmienia i żyta. Spośród wszystkich produktów spożywczych można wyróżnić te dozwolone, czyli te które nie zawierają glutenu oraz te, będące jego źródłem. Istnieją także produkty, na które należy zwrócić szczególną uwagę. Sprawdź, co możesz jeść, a co musisz odrzucić. Czytaj więcej
Co to jest celiakia?
Co to jest celiakia?4 lata temu
Czy wiesz na czym polega celiakia? Nawet jeśli sama nazwa choroby wydaje Ci się obca, zapewne spotkałeś/spotkałaś się z informacjami na jej temat zamieszczanymi na opakowaniach produktów spożywczych. "Produkt bezglutenowy" - tak, to właśnie gluten jest sprawcą całego zamieszania, a jego zawartość w jedzeniu ma istotne znaczenie dla chorego na celiakię. Czytaj więcej
Majeranek czy tymianek?
Majeranek czy tymianek?10 lat temu
Zioła są powszechnie stosowane jako przyprawa do dań. Ogromna różnorodność ziół daje wiele możliwości, ale czy wiesz, jak je stosować? Czy wiesz do jakich potraw dodawać majeranek i tymianek? Czytaj więcej
Pietruszka czy cząber?
Pietruszka czy cząber?10 lat temu
Czym różni się cząber od pietruszki? Do jakich potraw najlepsze są te aromatyczne przyprawy? Czy wiesz, jak je stosować w gotowaniu, by nie straciły witamin i soli mineralnych? Czytaj więcej
Czy można w domu uprawiać zioła?
Czy można w domu uprawiać zioła?10 lat temu
Lubisz aromatyczny posmak potrawy z dodatkiem ziół? Chcesz, by były one zdrowe i nie zawierały konserwantów? Możesz je wyhodować u siebie w domu. Czytaj więcej
Jak stosować zioła w kuchni?
Jak stosować zioła w kuchni?10 lat temu
Aromatyczne, zdrowe i smaczne – zioła. Jedna z najlepszych przypraw do dań. Czy wiesz, jak je stosować w kuchni? Czytaj więcej
Co się kryje w fast foodach?
Co się kryje w fast foodach?10 lat temu
Wiesz, że fast food przygotowuje się na kilkudniowym, przepalonym tłuszczu, a spożywanie takiego jedzenia zwiększa ryzyko zachorowania na raka i toksycznie wpływa na układ nerwowy? Czytaj więcej
Fast food, junk food – czy wiesz, co jesz?
Fast food, junk food – czy wiesz, co jesz?10 lat temu
Pomyśl, jak często zdarza Ci się w ciągu dnia zaspokoić głód pachnącym kebabem, hamburgerem lub tzw. słoną przekąską? Na pewno nie raz… Zanim sięgniesz po junk food, czyli "śmieciowe jedzenie" jeszcze raz, przyjrzyj się im bliżej. Czytaj więcej
Czy guma do żucia jest zdrowa?
Czy guma do żucia jest zdrowa?10 lat temu
Balonowa i słodka, czy miętowa odchudzająca? Czy można ja zaliczyć do elementów diety? Odkrywamy sekrety gumy do żucia. Czytaj więcej
Od czego zacząć walkę z nadwagą?
Od czego zacząć walkę z nadwagą?10 lat temu
Walkę z nadwagą najlepiej rozpocząć od dokładnej analizy swojego dotychczasowego sposobu żywienia. Należy zastanowić się, jakie produkty można wyeliminować z codziennego jadłospisu, bądź jakimi je zastąpić. Pamiętajmy jednak, że nawet wtedy gdy zależy nam na utracie, niemalże, każdego grama, nasza dieta powinna być racjonalna. Czytaj więcej